Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

Пешић пред Широки: „Волео бих да дође Јарић“

Серију слабијих резултата у последње време кошаркаши Црвене звезде покушаће да прекину у дуелу са Широким. Црвено-бели дочекују Херцеговце у Пиониру у петак од 19 сати, а шеф стручног штаба Светислав Пешић сматра да је утакмица са Широким права прилика да играчи покажу сав труд и комплетан рад који су исказали претходних дана на тренинзима и да ће то бити материјализовано победом.

– Мислим да су играчи прихватили један систем рада који се захтева у врхунској кошарци и сигуран сам да ће то да се претвори и у позитивне спортске резултате. Сматрам да су сви играчи направили корак напред. Не само што су разумели шта се од њих тражи у том модерном приступу, него што су они то и показали. Нажалост, оно што наше навијаче интересује, а они су нам најважнији, то је резултат, а ми све то нисмо материјализовали – почео је причу Пешић.

Улазнице за меч са Широким коштају 200, 300, 500 и 700 динара, а могу се купити на благајни Пионира на дан меча од 14 сати па све до почетка утакмице.

– У утакмицу против Широког биће веома тешко и ми то знамо, пре свега што Широки нема велико име на простору бивше Југославије. Међутим, очекује нас тежак задатак јер играмо против стварно доброг тима. Увек је тешко играти против компактног колектива, а они су то у досадашњем делу АБА лиге показали. Имају добар систем игре и у одбрани и нападу и они су то показали. Њих нико није понизио, свака екипа је имала поприлично муке са њима, а умели су да изненаде и на страни. Ради се о екипи која игра модерну кошарку, која доста трчи. Ми имамо велико име и можда се понекад и претера у свему томе, али име мора да се оправда резултатима – рекао је Пешић и посебно позвао навијаче да дођу у Пионир:

– Стварно нам је потребна подршка публике. Ја сам сигуран да ћемо ми то да вратимо на прави начин, али сада нам је заиста потребна подршка и да нам верују да смо добро радили и да ћемо сигурно да пружимо максимум. Мислим да имамо добре шансе да победимо, што би била велика сатисфакција.

На утакмици са Широким биће организован богат програм за навијаче. КК Црвена звезда покренула је маркетиншку акцију под називом „Са Звездиним шалом на Широки“. Наиме, на два пункта испред дворане Пионир навијачи ће моћи да купе Звездин шал са 50 одсто попуста, као и остале навијачке реквизите. Такође, у полувремену утакмице јуниори Црвене звезде такмичиће се у закуцавању и шутирању тројки.

Новинаре је такође занимало Пешићево мишљење о новом појачању црвено-белих Омару Томасу:

– Не бих превише волео да говорим, јер није време за то. Радујемо се сви што је тај трансфер успешно завршен. Ако овај Омар буде као онај Омар са којим сам имао изванрендно искуство у Валенсији, и са којим је Звезда одлично сарађивала и све то се понови, онда ћемо сви бити срећни и задовољни – у свом стилу је рекао Пешић и додао:

– Кад се оцењује играч увек је тешко рећи нешто више ако ниси са њим радио и до краја га упознао. Оно што знамо је да се ради о играчу који је пун енергије, који може много ствари да уради у нападу и одбрани. Поливалентан је играч који ће сигурно подићи интезитет наше одбране и скока – објаснио је Пешић.

Шеф стручног штаба коментарисао је бројне натписе у медијима о наводним преговорима са Марком Јарићем:

– То нису били преговори. Цела идеја се створила након његове жеље да дође да тренира са нама, с обзирoм да се припрема за потписивање уговора. Из тог разговора који је био спонтан, створила се идеја са моја стране. Имам одличне односе са њим у сваком смислу, као и са његовим оцем Срећком са којим сам велики пријатељ. На ту тему сам мало разговарао и са председником Човићем и он је доста позитивно реаговао, али је Марко већ био на путу за Мајами. Пре неки дан сам се и видео са Срећком и попричали смо на ту тему, али он мисли да долазак Марка у Звезду у овом тренутку није реалност, иако би он волео да му син дође у Београд. Али, да треба сачекати.

Пешић је истакао да је тренутно максимално концетрисан на дуел са Широким и да ће после утакмице више размишљати о Јарићу:

– Фама која се подигла око свега тога је нормална. Лично бих волео да се то оствари, да Марко Јарић дође у Звезду јер то би било фанстастично за нашу екипу. Такав профил играча и његово исксутво би помогло, донело би сигурност тиму. Он је велики радник и професионалац. Видећемо шта ће бити, не желим никога да обавезујем, али били бисмо сви срећни да он дође и да заигра за нас, али о том потом – закључио је Пешић.

Повезане вести

11 comments

goran дец 16, 2011 at 20:32

kosarkasi…seme vam nesposobno…zivce ste mi iskidali…..

Reply
Andrej дец 16, 2011 at 20:18

Zalosno igramo, mozda bi mogla i mnogo teza rec od te da se upotrebi!

Reply
acko дец 16, 2011 at 17:03

dajte link za zvezda-siroki

Reply
acko дец 16, 2011 at 18:35

hvala, brate:)

Reply
DNL дец 15, 2011 at 20:16

Јарића сам слушао , рекао је да ће потписати за клуб из града који има велики међународни аеродрум како би могао директно да иде за Мајами и да му долази Адриана.. Јер у Сијени то није имао..
Наш клуб никоме није интересантан за долазак…
Навијачи бојкотују утакмице у лиги , а остало нам је име , које поред величине носи и чињеницу да смо велики дужници…

Reply
Марко ЦЗБГ дец 15, 2011 at 21:18

То је рекао у емисији “ексклузив“, али такође изјавио да хоће још једном да освоји евролигу. Нереално је да нам он дође јер Звезда не игра ни еврокуп, а сумњам да играч на заласку каријере хоће да дође у тим који се бори за опстанак. Ја бих волео да он дође, али стварност је друкчија.

Reply
I.g.o.r. дец 15, 2011 at 19:56

U derbiju nismo domaćini?

Reply
I.V.A.N дец 15, 2011 at 18:26

daj boze da dodje

Reply
ljuba 011 дец 15, 2011 at 17:12

za jarica se ima para i ako je pitanje koliko je spreman a za rakoca nije neverujem da ce jaric i „ako“ dodje igrati za male pare

Reply
borkoos дец 15, 2011 at 16:14

Moje misljenje je da mu Kari, iskusni lisac, samo dize cenu, nazalost. Onako prijateljski 🙂 … Ali bilo bilo bi GIGA POJACANJE! 🙂

Reply

Leave a Comment