Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Саша Никитовић преузео Петрол Олимпију

У дану када је један бивши тренер КК Црвена звезда пронашао инострани ангажман (Душан Алимпијевић – Автодор Саратов), још један бивши тренер нашег клуба може се похвалити новим послом.

Саша Никитовић од данас је нови тренер Петрол Олимпије из Љубљане. Славни словеначки клуб након осам одиграних мечева у овосезонској АБА лиги има скор од две победе и шест пораза и налази се на самом дну табеле регионалног такмичења. Због тога је руководдство Љубљанчана одлучило да смени доадашњег тренера Зорана Мартића и поверење пружи управо бившем тренеру нашег клуба.

Саша Никитовић је Црвену звезду предводио у сезони 2010/11 и то само у домаћем шампионату након смене дотадашњег тренера Михајла Увалина. Била је то сигурно најтежа сезона у новијој историји нашег клуба у којој је у последњим колима сачуван статус тадашњег НЛБ лигаша, а у домаћој Супер лиги освојено је тек пето место.

Поред Црвене звезде (где је био и асистент Драгану Шакоти и Стевану Караџићу) Саша Никитовић је као асистент радио у Партизану, а био је и асистент у националној селекцији Србије током Европских првенстава у Пољској 2009. и Литванији 2011. као и Светског првенства 2010. у Турској. Радио је и у универзитетској и У-16 репрезентацији Србије, а 2013. године предводио је селекцију Бахреина на Азијском првенству на Филипинама.

Повезане вести

Leave a Comment