Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Савић – Пресрећан сам што сам се вратио

Звездаше је, поред победе у Шапцу, посебно обрадовало то што се у тим после повреде вратио капитен Вујадин Савић. Звездин штопер истакао је колико су му недостајале утакмице током више од три недеље паузе. 

– Јако ми је драго што сам се вратио у такмичарски ритам. Од утакмице у Паризу нисам играо и та одвојеност од терена је нешто најгоре за сваког фудбалера. Било ми је тешко да гледам саиграче како тренирају и играју, а да не могу да им помогнем. Све време сам био на терапијама или одвојено трчао. Пресрећан сам што сам играо у Шапцу, што смо тријумфовали и наставили победнички низ – рекао је Савић.

Повреда је прошлост за Звездиног капитена и потпуно спремно дочекује велики број утакмица у наредном периоду.

– Мало сам се прибојавао пре утакмице са Мачвом да ли ћу имати снаге за свих 90 минута, али сам се одлично осећао на терену и мислим да сам добро одиграо. Спреман сам и за утакмицу у среду, за викенд и, наравно, за Лигу шампиона.

Изабраници Владана Милојевића одвојили су се на првом месту на табели са девет бодова предности у односу на другопласирану екипу.

– Код нас опуштање није могуће, то нам тренер Владан Милојевић никада не дозвољава. Ни ми нисмо такви, док не завршимо посао до краја потпуно смо фокусирани. Има још много да се игра до краја шампионата, бодови се деле и дуг је пут до титуле. Сви се сећамо прошле сезоне када смо и математички обезбедили титулу да нам шеф није дозволио да се опустимо, наставили смо са максимално озбиљним радом и верујем да је то једини прави приступ.

Већ наредне недеље наше првотимце очекује нови сусрет у Лиги шампиона и дуел са Ливерпулом, 6. новембра, на стадиону „Рајко Митић“

– Навијачи могу да очекују све оно на шта су навикли када играмо европске утакмице на домаћем терену, да ћемо се борити као никада до сада. Претходне утакмице у Лиги шампиона су нам биле велика школа и сигурно нам порази нису лако пали. С друге стране сви смо видели да је Реал Мадрид изгубио са 5:1 од Барселоне, да Пари Сен Жермен добија скору сваку утакмицу са пет или шест постигнутих голова. Ја сам одрастао у Звезди, знам шта значи када у овом клубу одиграте нерешено, а о поразу да ни не причамо. Ми смо после утакмице у Ливерпул, и поред пораза, добили повратну реакцију од наших навијача да су они задовољни што смо се борили и што смо покушавали да будемо равноправни противник на терену. То нама неописиво много значи и драго нам је што у сваком тренутку имамо њихову искрену и безусловну подршку, иако наравно после пораза не можемо да будемо задовољни. Из утакмице у утакмицу покушавамо да вратимо нашим навијачима све што раде за нас – поручио је Савић. 

Повезане вести

Leave a Comment