Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Успешна дерби премијера, Звезда победом отворила сезону

ККЖ Црвена звезда остварио је победу на отварању сезоне, у 1.колу Прве женске кошаркашке лиге Србије. Црвена звезда је славила у дербију против КЖК Партизан 1953 у хали „Визура“ у Земуну, 79-69 (24-17, 23-15, 8-20, 24-17).

Александра Катанић, Ивана Катанић, Снежана Богићевић, Мина Ђорђевић и Милица Бојовић стартна петорка Црвене звезде која је отворила нову сезону и утакмицу, чији је почетак протекао у испитивању снага. Изједначена борба, ниједна екипа није успела да се одлепи и направи разлику до краја првог квартала, када је шампион Србије серијом 6-0 дошао до +7, (17-24).

У другом полувремену, наставиле су црвено-беле у истом ритму и серијом 11-0 дошле до двоцифрене предности, а поенима Мине Ђорђевић са пенала и до највеће предности на сусрету, +17 (27-44). До краја полувремена домаћа екипа је успела само да смањи предност дама са Малог Калемегдана, које је завршено тројком Невене Наумчев у последњем нападу, (32-47).

Трећи период је припао црно-белима, који су искористили контролу скока и преко поена из другог напада потпуно се вратиле у меч. Црвена звезда је успела да дође и одржава у почетку максималну предност од 17 поена преко Снежане Богићевић, али уследиле су две серије финалисте плеј-офа и освајача Купа Милана Циге Васојевића којима су тотално истопиле предност Звезде. Првом серијом 9-2 спустили су предност испод двоцифрене разлике, а серијом 7-0 стигли до минус три пред последњу четвртину, 52-55.

Милица Инђић и Иванка Матић су донеле потпуни преокрет и вођство свом тиму, а Звезда је одговорила серијом 7-0. Кључни детаљ меча дело је Невене Наумчев у 36.минуту, јако битна тројка, затим искоришћена два пенала у наредном нападу за 61-69, и предност коју су црвено-беле контролисале и повећале до краја меча.

13 промена вођства, али није било промена до краја, Партизан није угрозио Звездину предност, а Снежана Богићевић је у последњем минуту поставила коначних 79-69.

Најефикаснија је била Мина Ђорђевић са 22 поена, Александра Катанић је убацила 16. Одлична рола Снеже Богићевић, дабл-дабл остварење – 15 поена уз 10 скокова. На другој страни, Иванка Матић је остварила дабл-дабл, 17 поена и 14 скокова.

Црвена звезда у среду дочекује Берое на старту нове сезоне WABA лиге, док у домаћем шампионату наредног викенда у Београд долази Бор.

ККЖ Црвена звезда: И.Катанић 4 (2укл), Тешић, Богићевић 15 (10ск 4ас 2укл), Зукановић (2укл), А.Катанић 16 (7ск 4ас 2укл), Дешић, Наумчев 8 (3ск), Бојовић 7 (2ск 2ас), Чубра, Ђорђевић 22 (6ск), Мишељић 4 (2ск), Вуловић 3. Тренер: Драган Вуковић

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

Gogi окт 1, 2018 at 10:43

Gazite sve devojke od pocetka ostro,jer igramo na 3 fronta za razliku od drugih klubova iz nase lige,tako da treba gledati da imamo sto vise pobeda i nek’ se jos ovi crni mutirani,Korac i ostali tuku medjusobno pa u plej ofu da imamo prednost domaceg terena i ako zatreba kao prosle godine pred plej of 1-2 pojacanja i eto novih trofeja,jer ako se opustimo i dozvolimo im da budu ispred nas bice u plej ofu odmorni i napaljeni a ako bi imali i doma i teren bilo bi puno teze u borbi za trofeje,zato bez pardona gazi sve redom…

Reply

Leave a Comment