Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Ветерани посетили Крф

Делегација Црвене звезде и ветеранска секција клуба посетили су Крф поводом јубилеја – сто година пробоја Солунског фронта.

За време дводневног боравка на Крфу, Звездини ветерани имали су прилику да се сусретну са историјом старом један век, али и одиграју ревијални меч са домаћинима у Грчкој.
 

На стадиону „Керкира“ одиграна је пријатељска утакмица ветерана Керкире и Црвене звезде, а ветровито време није спречило бројне српске држављане који живе на Крфу или су на грчком острву били на одмору, да увеличају сусрет. Представи је претходило свечано уручење плакета црвено-белим ветеранима, Владимиру Петровићу, Здравку Боровници, Данилу Мандићу и Милошу Шестићу, посебно популарном због чињенице да је током играчке каријере две године провео у Олимпијакосу.
 

Садржајна и узбудљива утакмица завршена је резултатом 4:3 за Звездине ветеране, а поготке за Београђане постигли су Тинтор, Боровница, Крњешевац и Маричић.

Звезда је играла у саставу; Николић, Д. Мандић, З. Мандић, Чула, Ђукић, Стевовић, С. Јанковић, Петровић, Боровница, Тинтор и Туркаљ. Играли су још: Маричић, Крњешевац, Милосављевић, Цокић, В. Радовић, Јевтовић, Тешановић и Глигорић, а селектор је био Јован Куле Аћимовић.
 

У делегацији ветерана били су и Селимир Милошевић, Александар Саша Марковић, Милош Шестић, Душан Савић, Миле Јовин, Бранимир Кантар, др Ранко Тодоровић и Бранислав Јоцић.
 

Меч одигран овом приликом био је својеврсна пошта херојима који су пре 102 године, 1. априла 1916, само месец дана после голготе коју су доживели на путу до Крфа, одиграли утакмицу против пријатељских, грчких војника и победили резултатом 4:0.


Представници Црвене звезде током боравка на јонском приморју имали су прилику да обиђу острво Видо, где је у петак био централни скуп испред спомен костурнице. После званичних говора домаћина и гостију полагање венаца испред клупске делегације обавиле су легенде клуба Јован Куле Аћимовић, Владимир Пижон Петровић и Душан Савић. Такође, уз присуство многобројних грађана, ветерани Звезде су имали јединствену прилику да, уживо са трајекта, присуствују и полагању венаца у Плаву гробницу, где је око 10.000 наших војника нашло вечни починак.

Повезане вести

Leave a Comment