Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

ИН МЕМОРИАМ: Божидар Церовић

ФК Црвена звезда са великим жаљењем обавештава јавност да је у 71. години преминуо потпредседник Управног одбора Црвене звезде проф. др Божидар Церовић.

На Економском факултету Универзитета у Београду је од 1993. године радио као редовни професор, док је у нашем клубу обављао функцију потпредседника Управног одбора.

У Црвену звезду дошао је као младић, заједно са актуелним председником Светозаром Мијаиловићем. Као прави звездаш, заљубљеник у црвено-беле боје, дечко жељан доказивања утабао је свој пут у нашем најуспешнијем клубу.

Године 1987. изабран је за председника Извршног одбора. Био је део највећег клупског успеха. Учествовао је у креирању онога што подразумевамо под називом „петогодишњи план“, чије је спровођење довело до освајања титуле шампиона Европе и света.

И сада је, својим марљивим и преданим радом, још једном учествовао у великом успеху нашег клуба на европској сцени, прво пласману у Лигу Европе, а сада и у Лигу шампиона. Господин Церовић једао велики допринос својим знањем и искуством.

Трудио се да своју љубав према Црвеној звезди пренесе и на своје студенте, па је тако наш клуб био чест и радо виђен гост на Економском факултету.

Комеморација ће бити одржана у четвртак, 13. септембра, од 11 часова у Медија центру стадиона „Рајко Митић“, док је сахрана заказана за петак, 14. септембар, од 13:30 на Новом гробљу.

ФК Црвена звезда породици и пријатељима Божидара Церовића изражава најискреније саучешће.

Повезане вести

1 comment

Estrella Roja сеп 11, 2018 at 22:39

Počivao u miru, profesore Ceroviću. Jedan od najčistijih ljudi koji su bili u Upravi Zvezde tokom teških godina, oličenje čoveka koji je uvek bio otvoren da transparentno govori o tekućim problemima kluba za nezavisne medije, pošto su ga ovi drugi koji su sada još dominantniji ignorisali.. Žao mi je što još niko ovde nije reagovao na ovu tužnu vest.

Reply

Leave a Comment