Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Омладинци и кадети спремни за дерби

Викенд пред нама доноси много узбуђења на теренима Омладинске школе Црвене звезде, чак два вечита дербија су на програм. У суботу од 10 часова омладинци дочекују екипу Партизана, док ће годину дана млађи играчи одмерити снаге са истим ривалом у недељу од 11 сати.  

 

– Нисмо отворили сезону на прави начин, али дошла је у другом колу утакмица са Спартаком, први пут после дуже времена смо тријумфовали у Суботици тако да задовољни дочекујемо дерби. Утакмица са Партизаном носи са собом посебне емоције и надам се да ћемо сутра одиграти квалитетну утакмицу и забележити победу против вечитог ривала. Имамо неколико ровитих играча, али надам се да ће до сутра све бити у реду и да ћемо у комплетном саставу изаћи на терен – рекао је Братислав Живковић, тренер омладинаца и додао:

 

– Заиста нам је згуснут распоред на старту сезоне. Није лако играчима на врућини, потребно је да уложе много више енергије када играју на овако високој температури. Ипак, уверен сам да ће се обе екипе сутра приказати у најбољем светлу. Причао сам са својим играчима, много њих је већ дуги низ година у Звезди и знају какву тежину носи вечити дерби. Оваква утакмица је сама по себи довољна мотивација – заклључио је Живковић.

Дан касније, у недељу, дечаци предвођени Славољубом Ђорђевићем такође ће одмерити снаге са нашим вечитим ривалом.

– Очкивања пред вечити дерби су ми иста као и пред сваку утакмицу, ми увек идемо на победу. После прва два кола и два тешка противника долази нам Партизан, они су уз нас најбоља екипа и главни конкурент за титулу. Очекујем прави дерби, снажне дуеле и, надам се, победу наше екипе. Кад се игра дерби ништа друго није важно. Када је утакмица, да ли је превише топло или превише хладно, каква је подлога, то су све фактори који нас не занимају . треба само да се потпуно припремимо и психички и физички и да изађемо и победимо – рекао је Ђорђевић.

Наши кадети су, после пет победа у пријатељским мечевима, забележили и два тријумфа у првенству.

– Сигурно нам самопоуздања не недостаје. Знамо да ће бити тешка утакмица, али у сваком тренутку верујемо у себе. Храбрија и психолошки јача екипа ће победити, а ја верујем да ћемо то бити ми. Радује ме што су ми сви играчи здрави и спремни за утакмицу. Једино нам недостаје голман Марко Ћопић који је тренутно прикључен нашој репрезентацији која је тренутно у Русији, дечацима рођеним 2003. године – поручио је Ђорђевић.

 

Повезане вести

2 comments

krvavi zvezdas-DE авг 25, 2018 at 13:13

ova ekipa omladinaca je mislim najgora ..ovo je sasvim drugi tim bez i jednog polu talenta..u ligi sampiona ima da primamo po 10 komada bez problema

Reply
Petar авг 25, 2018 at 12:04

Kokir, kakav igrac…

Reply

Leave a Comment