Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоРагби

Црвена звезда освојила Куп Србије!

Рагбисти освојили Куп

Након победе у Супер Купу Србије, на почетку сезоне, Црвена звезда освојила је и Куп Србије. Црвено-бели су на стадиону НСЦ Макиш код Аде Циганлије победили вечитог ривала Партизан са 56:6 (34:6) и тако стигли до дрогог трофеја у овој сезони.

Партизан се одлично држао првих петнаестак минута, када је Шкот Сем Херон успео да пробије одбрану црно-белих и постигне први есеј на утакмици. Четири минута касније, то исто је урадио и црвено-бели Аустралијанац Џек О`Брајан. Ова два есеја у многоме су пореметила игру Партизана, чији играчи постају све нервознији, што је кулминирало у 25. минуту, када је ауторитативни судија Владан Кикановић послао репрезентативца Србије Перу Маџаревића на „хлађење“. Уследила је одмах „казна“, а егзекутор је поново био Џек О`Брајан, који је у 26. минуту постигао свој други есеј на утакмици, а трећи за Црвену звезду. Већ тада након успешног претварања Стефана Недељковића Звезда има сигурно вођство од 16:0.

Црвено-бели ту нису стали, већ су у 29. минуту есејем Стефана Недељковића, а затим и у 32. минуту (Сем Херон – други есеј), на најбољи начин реализовали предност играча више. Од 10:0, колико је било у 25. минуту када је Маџаревић добио казну од 10. минута, Звезда је отишла на 28:0, у 35. минуту. До краја полувремена и Милош Ћалић се уписао у листу стрелаца, али и Владимир Милутиновић за танку, али ипак наду Партизана да може нешто више да уради у другом полувремену. На полувремену резултат је био 34:6 за Црвену звезду.

Партизан се добро држао на почетку другог полувремена. Прво су црно-бели консолидовали своју одбрану, а затим почели да прете вечитом ривалу. Ипак, црно-бела кола су поново кренула низбрдо, када је Петар Милановић у 57. минуту постигао седми есеј за Црвену звезду. Од тог тренутка било је јасно да је Звезда преломила утакмицу. Да је питање победника решено, и да се поставља само са коликом разликом ће црвено-бели доћи до трофеја. На крају Звезда је слвила са 56:6, а до краја у листу стрелаца су се уписали Слободан Миленковић, Нилола Ђурић, Рајко Трифуновић, Милош Ћалић (други есеј) и Милош Зоговић (гол).

Повезане вести

1 comment

Goran јун 19, 2018 at 07:38

Gazi purgere!!!

Reply

Leave a Comment