Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Познати могући противници за прву рунду квалификација за ЛШ

Црвена звезда је сазнала могуће противнике у 1.колу квалификација за Лигу шампиона.

Црвена звезда је сазнала могуће противнике у 1.колу квалификација за Лигу шампиона.

Шампиони Словачке, Малте, Јерменије, Црне Горе, Летоније и Естоније биће прва препрека на Звездином путу ка најелитнијем клупском такмичењу.

Жреб за прелиминарну фазу је већ обављен, а сутра тачно у подне у Ниону, биће одржан и жреб за прве две рунде квалификација.

У првој квалификационој рунди Црвена звезда ће бити повлашћена, што неће бити случај и у другој рунди. УЕФА је за разлику од претходних година, дан пре жреба формирала три групе, па је познато ко су потенцијални ривали црвено-белих.

Спартак Трнава (Словачка), Валета (Малта), Алашкерт (Јерменија), Сутјеска (Црна Гора), Спартакс Јурмала (Летонија) и Флора Талин (Естонија) су могући противници Црвене звезде на путу ка Лиги шампиона.

Црвена звезда је за жреб првог кола смештена међу повлашћене тимове, у групу 3, заједно са екипама Селтика (Шкотска), Астане (Казахстан), Хапоел Бер Шеве (Израел), Кукеши (Албанија) и Зрињски (БиХ).

Мечеви прве рунде квалификација за пласман у Лигу шампиона биће играни 10/11, односно 17/18. јула.

Недуго после жреба за прву рунду квалификација, УЕФА ће најпре објавити групе за другу фазу, а потом и приступити чину жребања. Црвена звезда ће бити међу неповлашћеним тимовима.

Екипе елиминисане у првој рунди квалификација за ЛШ преселиће се у другу рунду квалификација за Лигу Европе, а екипе елиминисане у другој рунди квалифиакција за ЛШ такмичење ће наставити у трећој рунди квалификација за Лигу Европе.

Повезане вести

1 comment

LA[K]I јун 18, 2018 at 17:05

Mislim da je Valeta najslabi rival, ali ja bih najvise voleo Sutjesku jer je Niksic (mozda se igra u Podgorici) blizu i maltene bi imali dve tekme na domacem terenu. Bilo kako bilo iz ove grupice svi glatko padaju, neki lakse, neki malo teze, jedino bi Spartak mogao da bude malo ozbiljni protivnik.

Reply

Leave a Comment