Moja Crvena Zvezda
Архива

Блекмор: „Звезда 1991. боља од данашње Барселоне“

Дејан Савићевић
Дејан Савићевић

У суботу, 19. новембра, навршило се 20 година од како је Црвена звезда поражена у финалу Суперкупа Европе од Манчестер Јунајтеда резултатом 1:0.

Према писању новинара на званичном сајту „црвених ђавола“, остаје у потпуности мистерија како је Манчестер успео да добије тај меч обзиром на то колико је Црвена звезда била боља.

„Били смо у потпуности „уништени“ то вече, могли су водити 5:0 већ на полувремену. Комплетна екипа Црвене звезде је била феноменална. Савићевић, Панчев, Просинечки, Михајловић, Југовић.. све брилијантни фудбалери. Уз много среће смо дошли до победе“, рекао је Алекс Фергусон за сајт клуба.

Клејтон Блекмор је играо лево крило за Манчестер на поменутој утакмици.

„Тадашња Црвена звезда би могла бити боља чак и од данашње екипе Барселоне. Дејан Савићевић је вероватно најбољи играч против којег сам играо. Био је фантастичан и отишао је у Милан, који је годину-две касније, изградио тим око њега и освојио Лигу шампиона. Имао је најбољу левицу коју сам икада видео и брзину. Био је нешто као Лионел Меси, иако не могу рећи да је био баш такав играч, али је ипак био фантастичан фудбалер.“

Повезане вести

21 comments

lukank нов 21, 2011 at 19:23

Дејо какав је човјек, сад би прихватио и понуду фс косова, све за паре, некад са лукићем пјевао КО то каже, а 2006 био у блоку за независну црну гору. толико о Деју Богу!

Reply
ntcz нов 21, 2011 at 20:05

I trener nam se grilio sa Njofrom,pa?
Taj Dejo nam je doneo titulu prvaka Evrope,i on je definitivno bio najbolja karika te sezone,i zato ga treba postovati.
Meni nista nazao nije uradio,ali mnogo toga dobrog jeste,kao i Proinecki,Najdovski,Sabanadzovic… Svi oni zasluzuju istu paznju.

Reply
Марко Дарковић нов 21, 2011 at 21:04

Био је за независну ЦГ зато што се продао Милу, али то не умањује његову фудбалску величину. Уосталом сви су они Срби и Роби, Рефик, Дејо, Илија, Дарко… Сви они говоре истим језиком, српским језиком, једино што нас вера раздваја али за то је крива СПЦ. Ми волимо Звезду, а политика је курва која Звезду жели да уништи, нарочито Тадићеви сатрапи!

Reply
milos нов 21, 2011 at 16:15

U srce te ljubim! Stalno pominjem tu utakmicu koji smo nepravedno izgubili, ali smo nepravedno spreceni i da ih razbijemo u Beogradu. Deja je za mene Bog i kraj!

Reply
Maestro нов 21, 2011 at 13:44

Nek nam Bog da srece da se vrate dani, slavni dani nase proslosti. Ovo su bili ti dani, slavni, prelepi, steta sto nisam bio rodjen u to vreme i sto nisam doziveo po meni nesto najlepse na svetu.

Reply
Kopre Nedri нов 21, 2011 at 12:51

tad je miloje skinuo penal

Reply
Severac нов 21, 2011 at 14:57

Mali je „otet“ pa „otet“, ali baš me zanima kako će onda Zvezda da reaguje na gospodina Joksimović „menadžer“ Dejana i da li će i dalje da se muva oko našeg kluba. Ovakve bezobrazne tipove će izgleda Sever morati da otera na „pristojnu udaljenost“, kad već Šabanov ex zet to ne može!!!

Reply
Severac нов 21, 2011 at 14:57

Mali je „otet“ pa „otet“, ali baš me zanima kako će onda Zvezda da reaguje na gospodina Joksimović „menadžer“ Dejana i da li će i dalje da se muva oko našeg kluba. Ovakve bezobrazne tipove će izgleda Sever morati da otera na „pristojnu udaljenost“, kad već Šabanov ex zet to ne može!!!

Reply
Dusan81 нов 21, 2011 at 15:16

Mali nije otet , jednostavno nije hteo da potpise ugovor jer u toku stipendijskog ugovora nije dobio nista , decko je procenio da je bolje da ode… Ozbiljni klubovi potpisuju ugovore sa decom od 12 godina a Zvezdi treba citava vecnost da ponudi vrednom klincu ugovor… Samo ne paznja i nemar sportskog sektora koji uopste ne funkcionise , vode ga kockari i propali fudbaleri. Evo primer Despotovica koji je otisao u Spartak…

Reply
marakana нов 21, 2011 at 11:52

da stvarno je tako bilo… nas 50-ak smo krenuli busom,dabl dekerom, na dug put do mancestera. a na old traforu, zvezda igra kao da nije prekoputa mancester vec neki nizerazredni klub,to je bila dominacija a ne ovo sad ! ni danas mi nije jasno kako nismo pobedili,jer to je bila mozda najbolja igra koju sam video. a sutra naslov u njihovim novinama koje sam kupio u mancesteru ili londonu,ne secam se vise, o igri dejana savicevica „ovako nije igrao ni maradona u najboljim danima „.srecan sam sto sam to doziveo jos kao klinac a i dace bog da se vrate slavni dani…

Reply
r16 нов 21, 2011 at 11:41

Ne znam za vas,ali mene nesto ne greje puno da cemo mi ovaj derbi da dobijemo.Pre svega imamo puno povredjenih igraca i to stopera:Vilota tesko da ce igrati,Cosic povredjen,za Kovacevica nije toliko ni bitno,Daca Mihajlovic dugo ne igra,i sigurno ce u tandemu stopera igrati Adi i mladjani Mijailovic koji ima tek 17 godina a za poziciju stopera za koju treba malo vise iskustva to je jako malo.U derbiju ce i sudije imati svoj udeo sigurno.Jos ako su i oni sugavi smederevci placeni da nam skenjaju neke igrace,jer nemaju sta da izgube onda jbg..Drugo,u medijima se stvorila talika gungula i talabuka te kako ce Zvezda protiv onog bad boy-a Markovica,kako protiv majstora poput Saleta ilica i Zvone Vukica ,te ovo te ono,favorizuju ih kao da igramo sa Mancester Junajtedom.Mislim da je nasa ekipa vrlo mlada i da tesko moze da iznese sve breme koje joj je natovareno,jer da si i sam Junajted u ovoj zemlji ne bi uspeo franjevci bi opet bili prvaci jer jednostavno tako mora,to je cilj ove vlasti i drzave da JSD bude sportski “brend“ po kome ce Srbija biti ponzata u svetu i tu je kraj price.NAZALOST.Ali i pored svega toga moram da verujem u ove momke i trenera Prosineckog da ce stisnuti m.da i da ce se izboriti protiv svih zmija otrovnica koje ujedaju i truju nas fudbalski klub.

Reply
kalu нов 21, 2011 at 11:48

Ajde bre sta se stalno potencira sto je mlad,ako zna da igra onda i treba da igra.Video si i sam za malog micka kako je odigrao stopera bez greske u jagodini i treba da igra derbi bolje on nego vilotic.

Reply
Nemanja нов 21, 2011 at 11:52

Ne slažem se s tobom,Vilotić je ipak štoper i ima nekoliko derbija iza sebe,Mićko jeste mlad i treba da stiče iskustvo u derbijima ali na svojoj prirodnoj poziciji.

Reply
nemanja lazarevic нов 21, 2011 at 12:10

Vilota ako bude igrao ima da usere nesto sto posto

Reply
kalu нов 21, 2011 at 11:19

http://sportal.rs/news.php?news=62998 Hocu bre da gledam nedovica i cvetkovica na parketu a ne popovica i covica!!!
Izgleda da su bili upravu da je covic usao tu samo zbog svog licnog interesa.Bolje je da krenemo ispocetka sve kao vaterpolo klub da dodju zvezdasi a ne ova bagra.

Reply
bane нов 21, 2011 at 11:09

Zao mi je sto nisam mogao da uzivan u njihovim majstorijama :(……
ne trazimo da sad ovi igraju tako, al neka ginu bre za dres!!!!!
pobeda u subotu!!!

Reply
Vlada Tosic нов 21, 2011 at 11:02

Dobronamerna sugestija…. Promenite naslov u Ferguson: Zvezda nas je unistila 1991.
Ja veze nemam ko je ovaj Blekmor, a za Fergusona su svi culi… 😀 A vi kako ocete

Reply
Драган нов 21, 2011 at 11:07

Не знаш ти, знају старији навијачи 🙂 Ма у свим медијима су ставили такав наслов, па нисмо хтели и ми..

Reply
Vlada Tosic нов 21, 2011 at 13:27

Pa mi s tim treba da se ponosimo a ne da se stidimo 😀

Reply
lukank нов 21, 2011 at 10:35

ta ekipa je imala najbolje igrace iz cijele juge.. eto zamisli danas u timu zvezde kolarova vidica stankovica mandzukica modrica handanovica dzeka… i da ne nabrajam dalje. .. eh da bog da srece…! 🙁

Reply

Leave a Comment