Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Напори на врхунцу, стиже Панатинаикос

Кошаркаши Црвене звезде мтс у четвртак завршавају изузетно тешку мини-серију утакмица дуелом са Панатинаикосом у Београду. О предстојећем мечу са грчким представником у 14.колу Евролиге говоре тренер Душан Алимпијевић и првотимац Огњен Добрић.

Кошаркаши Црвене звезде мтс допутовали су у среду у јутарњим часовима у Београд након седмодневног одсуства и три утакмице које су одиграли у кратком временском периоду у Валенсији, Бару и Истанбулу.

Огромни напори ту се не завршавају, јер црвено-беле већ у четвртак од 19 часова очекује још једна велика утакмица против Панатинаикоса у 14. колу Евролиге.

Карте за овај меч пуштене су у продају у уторак у свим пословницама Евентима, и нема сумње да ће играчи Црвене звезде мтс имати громогласну подршку са трибина у покушају да забележе још једну врло вредну победу у елитном такмичењу.

Првотимац Огњен Добрић истиче да ће и овај дуел донети огромне напоре, а да је први циљ екипе да се колико је то уопште могуће, брзо освежи и спреми за предстојећи дуел у Београду.

Стигли смо из Истанбула у среду у јутарњим часовима, и сада је први циљ да се што боље и брже освежимо, и спремимо за утакмицу са Панатинаикосом. Грчки тим је у изузетно добром ритму, играју добро што се види и по њиховим резултатима, чак сматрам да их помало и неоправдано изузимају из најужег круга кандидата за пласман у саму завршницу. Најављено одсуство Калатеса и Папаса нас не заварава, то је изузетно јак и добро укомпонован састав. Ми овај мини циклус који је био изузетно важан али и напоран, завршавамо утакмицом у четвртак. Потребан нам је „ветар у леђа“ и огромна подршка са трибина како би дошли до додатне снаге и покушали да забележимо врло важну победу у Евролиги.

Са друге стране, тренер Душан Алимпијевић каже:

После почетне нестабилности која је била карактеристична готово за све тимове Евролиге ове сезоне, екипа Панатинаикоса се уиграла и ухватила одличан ритам и забележила 4 победе у последњих пет мечева. У овом ритму, најважније је да се пронађе свака ситница, неки мали додатни лични мотив како би се пронашла додатна енергија у овој стварно претешкој серији. Успели смо некако да распоредимо и минутажу у претходној утакмици, и направимо увертиру за следећи меч у коме ћемо играти пред нашим навијачима. Знамо да ће нам они бити додатна снага и зато желимо да одиграмо добро, и трудом и борбенођћу за почетак, никога не разочарамо – рекао је тренер црвено-белих који ће екипу на тренинг опоравка извести у среду у вечерњим часовима.

Утакмица Црвена звезда мтс – Паатинаикос игра се у четвртак од 19 сати, а након тога шампиону АБА лиге и представнику Србије у Евролиги следе још два „везана“ гостовања пре Нове године, у Сремској Митровици и Милану.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment