Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Кошаркашице након великог преокрета до победе у Загребу

Звезд славила у Загребу

Кошаркашице Црвене звезде савладале су након великог прекрета Трешњевку 2009 у Загребу, 72-69 (18-21, 16-14, 10-20, 28-14).

Победом у дворани „Пешченица“ Црвена звезда је обезбедила прво место у групи А пред старт Суперлиге.

Прво полувреме припало је Загрепчанкама. Трешњевка је контролисала резултат, црвено-беле су успевале да се одрже у игри, али када би пришле на минус од једног коша уследила би мини серија домаћих, довољна да на одмор између два полувремена оду са минималним вођством, 35-34.

Трешњевка је имала пет поена предности, али су Марија Прља са пенала и Невена Наумчев у контри након украдене лопте у последњем нападу првог полувремена Звезду поново примакли на минус од једног коша.

Црвено-беле су на старту трећег квартала успеле да на кратко преузму вођство, али је Трешњевка одговорила серијом 9-0. Звездине кошаркашице су период од пет минута без поена прекинуле кошем Милице Бојовић, али је Ника Мил новом серијом донела својој екипи двоцифрену предност пред последњих десет минута, (55-44).

У последњу четвртину Звезда је ушла са минусом од 11 поена и у потпуности преокренула резултат. Успеле су црвено-беле да у одбрани одиграју доста агресивније, и мини серијама поена да смање разлику, а онда је уследила серија 12-0 која је и одлучила победника у дворани „Пешченица“.

Александра Катанић је најефикаснија са 12 поена, 11 је постигла Јелена Јовановић, 10 Мина Ђорђевић, док је уз 9 кошева Снежана Богићевић ухватила и 10 лопту, и умало стигла до дабл-дабл остварења.

Црвена звезда је обезбедила 1.место у групи, и обезбедила 8 бодова које ће пренети у Суперлигу.

На старту Суперлиге Звезда ће играти против Медвешчака.

ККЖ Црвена звезда: И.Катанић 4 (3ск 1ас 2укл), Стјепановић 8 (3ск 3ас), Тешић, Прља 4 (3ас), Богићевић 9 (10ск 1блк), Зукановић, А.Катанић 12 (7ск 2ас 3укл), Ђокић, Наумчев 9 (3ск 3укл 5укл), Бојовић 5 (2ск), Ђорђевић 10 (8ск 1блк), Јовановић 11 (3ск 2ас).

Повезане вести

Leave a Comment