Moja Crvena Zvezda
Архива

Црвена звезда – Орадеа 8:6! Црвено-бели у 1/4 финалу ЛЕН Купа!

Црвено-бела рапсодија на Дорћолу! Црвено-бели су, захваљујући фантастичним навијачима, савладали румунског шампиона Орадеу 8:6 ( 3:2, 2:2, 2:0, 1:2) и тако се пласирали у 1/4 финале ЛЕН Купа. Стрелци за наш тим су били Васовић 3, Виктор Рашовић 2, Аврамовић, Стојчић, Аксентијевић по 1.

Дуго ишчекивана утакмица реванш дуела 1/8 финала ЛЕН Купа против румунског представника је завршила хепиендом. Дефинитивно најочекиванији дуел, а да није фудбалски. Невероватна атмосфера, френетична атмосфера коју су направили најбољи навијачи на свету! Сви су дисали као један, сваког секунда утакмице. А на крају црвено-бела породица слави пролазак у 1/4 финале такмичења. Браво, момци!

Од првог минута наши делфини су постали тигрови. Када би се фудбалери борили барем 10%, као вечерас наши ватерполисти, где би нам био крај. Поставили су домаћи задатак свим играчима нашег СД, по вољи, жељи, хтењу, борби, игри. Када се на то дода и око 700 ватрених присталица у препуној хали СЦ “ Милан Гале Мушкатировић“, испостави се да румуни нису имали шансе. Али, није баш тако било. Испоставило се да би стадион био мали за све заинтересоване навијаче, који су хтели да дођу на утакмицу. То је Црвена звезда!

Од првог минута су наши момци водили и тако је било до краја. Прва четвртина је била напета. Захваљујући великом капитену Југи Васовићу, наш тим је одржавао вођство. Када је било густо капитен је преузимао одговорност. Капитен капитенски је постизао први, затим и други гол, делио лопте. Резултатска клацкалица се пренела и у другу четвртину, када су румуни имали 4:4 до последње секунде, а онда је Марко Аврамовић постигао гол за предност са којом смо отишли на паузу. Лопта се „нећкала“ по линији, када је ипак одлучила да уђе у мрежу румунских шампиона, цела хала је скочила.

Држали су се паметно, чврсто наши „делфини“. Нису изгорели у жељи, нису наседали на ударце противника и на чудне одлуке руског судије под командом тренера Дејана Савића. Једна од највећих легенди светског ватерпола је одиграо на стотине оваквих утакмице, његово знање и искуство су пресудили. У трећој четвртини је направљена кључна разлика. Иако је, неправедно, искључен играч утакмице, наш капитен Југослав Васовић, улогу вође су преузели голман Гојко Пијетловић и Марко Аврамовић. Више лопти од једне неби ушле у нашу мрежу. Фантастичним одбранама када се ломио резултат, Пијетловић је уливао самопоуздање саиграчима. Податак да је у другом делу меча капитулирао само два пута пред крај утамице, довољно говори. Кључни детаљ је гол из петерца Срђана Аксентијевића и гол Ненада Стојчића, после одличне асистенције Страхиње Рашовића. У том периоду наши момци су пропустили и две сјајне шансе. У последњем периоду, румуни су смањили предност, а наши момци славили пролаз. Да је прави лидер, вођа, капитен, легенда Југа Васовић је показао и после искључења, када је у сваком тренутку био уз свој тим, помагао, навијао. А касније и одушевљено прославио пролаз у наредну рунду.

Кореографијом „Црвено-бели крај“, јасно је стављено до знања ко је ко. Овацијама и скандирањем „Шампиони“ и „Ово је Звезда“ навијачи су заједно са играчима прославили пролазак. Подршка и навијање током целог сусрета су улили додатну снагу нашим јунацима за велики успех. Невероватна атмосфера, велика победа за наш тим. Велики Југа Васовић и велики момци које је он предводио до највећег успеха у историји нашег ватерполо клуба. Иначе, ово је био трећи међусобни дуел два клуба у текућој сезони. Пре двобоја у ЛЕН Купу, Орадеа је била боља у Марсеју, у првој рунди квалификација за ЛШ. У Румунији у првом мечу ЛЕН Купа је било 9:9, вечерас су румуни заустављени у најбитнијем од ова три меча – 8:6.

Жреб за 1/4 финале ЛЕН Купа је у петак, а наш тим следећу утакмицу игра у оквиру последњег 5. кола Купа Србије против ВК Бањица, на Бањици. Не видим разлог зашто се неби одужили нашим момцима на играма које пружају током сезоне. Домаћи задатак на остале, да се угледају на њих. Велико хвала још једном, момци!

По завршетку меча, утиске за наш сајт су пренели најбољи појединци меча. Капитен Југослав Васовић и голман Гојко Пијетловић.

Југа Васовић : “ Заиста велика победа. Утисци сјајни, почетак једне нове приче и надам се да ово што је приређено вечерас није последњи пут. Надам се да ће бити овако још доста година. Тежак меч, пре свега зато што наши играчи немају пуно искуства у европским утакмицама. Показало се, ипак, да имамо одличан тим и победнички менталитет. „

Гојко Пијетловић : “ Под један – сјајна атмосфера, хвала навијачима. Под два – велики успех за тим који је практично тек прошле године поново формиран. Наша екипа је показала да може пуно. Стигли смо до 1/4 финала. Један циљ је остварен, други циљ је место у финалу Купа Србије „.

По Гојку, разлику је направила наша добра игра у одбрани. “ Играли смо одлично у одбрани, пре свега. Функционисали смо добро. Хвала навијачима, још једном. „

Црвена звезда 8

Пијетловић, Страхиња Рашовић, Стојчић 1, Ивошевић, Кљајевић, Милијановић, Аврамовић 1, Виктор Рашовић 2, Ранђеловић, Филиповић, Васовић 3, Аксентијевић 1, Драксимовић.

Орадеа 6

Барат, Самуила, Баидоц 1, Диацону 1, Цхиовеану, Поповици 1, Цсасзар 1, Бусила, Црету Андреи 1, Моностори, Кадар 1, Гхибан, Црету Дорин.

 

За крај, додајмо и последњу информацију – потенцијални ривали нашој екипи у четвртфиналу су:

Посилипо (Италија)

Савона (Италија)

Казањ (Русија)

Солнок (Мађарска)

Сабадељ (Шпанија)

Панатинаикос (Грчка)

Медвешћак (Хрватска)

 

Допуна: Због грешке у извештају ЛЕН-а испрва је било наведено да је у даљи ток такмичења прошао Паниониос, међутим реч је о екипи Панатинаикоса.

Шупут и Симоновић
Шљиванчанин, фото: "Новости"Шефик, фото: "Новости"Jasna ŠekarićFK Šahtjor Soligorsk

Повезане вести

21 comments

Djolle нов 10, 2011 at 15:58

Ove sezone uz odbojkaše naše najuspešnije sportsko društvo. Ko bi rekao. Ali baš zbog toga zaslužuju divljenje.

Reply
marko нов 10, 2011 at 13:26

treba napomenuti da je i olimpijakos imao veliku podrsku na mecu protiv budve 🙂

Reply
delija_hn нов 10, 2011 at 16:40

Tako je , bilo je odlicno u budvi bili smo mi iz herceg novog i ekipa iz republike srpske, ja msm iz Trebinja , Gacka i Bilece.

Reply
marko нов 10, 2011 at 19:07

i iz podgorice

Reply
Bogdan нов 10, 2011 at 14:24

Znam da nema veze sa temom i izvinjavam se svima,ali pogledajte mene i druga kad smo isli na utakmicu Spartak-Zvezda,1 kolo ove sezone,ja sam iz Bg-a,od Beograda do Subotice jugicem,skoro 300 km sa jugicem,morali smo nekako da skratimo vreme.. 🙂
http://www.youtube.com/watch?v=9JPAYSRubJ4&feature=share
I izvinjavam se jos jednom,samo sam hteo da pokazem da smo najludji navijaci 🙂

Reply
Marakana нов 10, 2011 at 13:17

Samo sto nisam zaplakao. Svaka cast momcima, odavno nisam video igrace koje se bore za nas tim. U utorak odbojkasi, juce vaterpolisti, ma momci su sjajni bre! TAKO SE BORI ZA CAST, DELIJE, SRBIJU! „fudbaleri“ ugledajte se bar malo…

Reply
Raka Delija нов 10, 2011 at 12:20

Čestitke momcima.Svaka čast!

Reply
Zivkovic нов 10, 2011 at 11:39

JEDAN JE SRDJAN AKSENTIJEVIC!!!
CESTITAM!!! BRAVO!!!

Reply
ponosna mama нов 10, 2011 at 11:03

Tako sam ponosna na nase momke, na klub, na delije, na srecu koju su svima nama doneli sinoc!!!! Bravo momci, samo tako nastavite- hrabro, smireno i smelo!!!!

Reply
Cetnici sever нов 10, 2011 at 11:01

Da li je ovo LEN kup sto mi igramo?

Reply
Cetnici sever нов 10, 2011 at 11:49

Pitam ,jer u tekstu tako pise.

Reply
Драган нов 10, 2011 at 14:31

Некадашњи ЛЕН Куп, сада Куп Европе.

Reply
delija86 нов 10, 2011 at 07:41

Sve jaki protivnici al bilo bi ekstra kad bi izbegli posilipo i savonu!

Reply
Danilo нов 10, 2011 at 14:35

Slazem se! Posilipo i Savona su favoriti za pehar, ostali svi mogu da padnu. Idealno bi bilo Medvescak i Panatinaikos… Ali dobro, nema potrebe da od bilo koga strepimo, ovi momci imaju petlju i pamet! NAPRED ZVEZDOOOOOO . SVE CESTITNE NASIM SJAJNIM NAVIJACIMA NA PODRSCI!

Reply
Марко Дарковић нов 10, 2011 at 02:43

ЈЕДИНА СИ ВРЕДЕЛА ОД СВИХ – ЦЗБГ<3

Reply
zvezdaš-rajvoSa нов 10, 2011 at 00:52

Bravo momci 🙂 ko nam je sledeći protivnik u ovom evropskom kupu i da li se organizuje final four u ovom kupu?

Reply
ДС нов 10, 2011 at 00:23

УЛЕПШАЛИ СУ МИ ДАН! 🙂
ЧЕКАО САМ ДУГО ОВАЈ РЕВАНШ,ПРИЖЕЉКИВАО ПОБЕДУ И НА КРАЈУ МЕ МОЈА ЗВЕЗДА НИЈЕ ИЗНЕВЕРИЛА.
САД ПОЛАКО,БЕЗ ДИЗАЊА У ЗВЕЗДЕ,И МОЖЕМО ДАЛЕКО ДА ДОГУРАМО! 🙂
ЗВЕЗДА ОООООООООО!

Reply
Анђела нов 10, 2011 at 00:20

Браво момци! 🙂

Reply
Теша_Делија!!! нов 10, 2011 at 00:18

Niste napisali da smo vodili 8:4, pa su se momci malo opustili. Sve u svemu odlicna utakmica, odlicno navijanje i prolaz. 😉
P.S. Napisite nesto o narednom protivnicima i kako to sad ide dalje.

Reply
Драган нов 10, 2011 at 00:59

Додато 😉

Reply

Leave a Comment