Moja Crvena Zvezda
Архива

Звездини пионири за понос

први ред : тренер Немања Ђурђићдруги ред:Кнежевић Сара, Костић Анђела, Цвијовић Тамаратрећи ред: Рајковић Јован, Рајковић Милан, Штиклица Лука

Традиционални „Куп Победника“ одржан је овог викенда у организацији истоименог мачевалачког клуба. Пионири  из водећих мачевалачких клубова из наше земље и један представик Мађарске, такмичили су се у категорији флорет и мач за девојчице и дечаке.

У категорији флорет за дечаке друго место и сребрну медаљу освојио је наш такмичар Јован Рајковић, изгубивши у финалу борбу од Меро Михалy-а, такмичара из Мађарске резултатом 7:15. Треће место и бронзана медаља припала је такође члану МК Црвена Звезда, Штиклица Луки, док је трећи члан нашег Клуба који је учествовао на овом такмичењу Рајковић Милан, заузео 14. место, пошто се у директним елиминацијама прерано сусрео са својим старијим братом Јованом Рајковићем, који га је победио резултатом 15:2.

Девојчице нису оставиле места изненађењима. „Већ виђено“ финале између Цвијовић Тамаре и Костић Анђеле окончано је у Тамарину корист резултатом 15:10, тако да је у коначном пласману Цвијовић Тамара заузела прво место, а Костић Анђела, друго. Још једна представица МК Црвена Звезда, Кнежевић Сара, такмичење је завршила на 10-тој позицији.

Након такмичења, тренер Немања Ђурђић нам је рекао:“ Још једном смо показали да је школа флорета која се учи у Звезди, без премца у нашој земљи. Резултати које су наши такмичари постигли на почетку сезоне дају разлога за задовољство, али нам постављају и нове циљеве које треба испунити.“ 

Припремила: Александра Бранковић

Повезане вести

2 comments

Leave a Comment