Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Уб добио стадион „Драган Џајић“

Становници Уба ће понедељак, 12. јун 2017. године, дуго памтити.

На великој вечаности отворен је реновирани фудбалски стадион „Драган Џајић“. Објекат на коме игра Јединство са Уба, ће се од сада звати по вероватно најпознатијем становнику овог града и највећем играчу на овим простора.
Легенда Црвене звезде и нашег фудбала Драган Џајић рођен је Убу 30. маја 1946. године, а као петнаестогодишњак је прешао у Црвену звезду. Управо је трећа Звездина звезда прославила Уб, градић између Саве и Колубаре, који је данас био у центру фудбалских збивања.
Отварању новог стадиона су присуствовале бројне познате личности, пре свих такође прослављени Убљани: Душан Савић, Немања Матић и Радосав Петровић, потом репрезентативац Бранислав Ивановић, али и председник нашег клуба Светозар Мијаиловић као и потпредседник Фудбалског савеза Србије Горан Буњевчевић.
Занимљиво је да је Немања Матић био организатор акције реновирања стадиона, а да су трибине стадиона добиле имена по Душану Савићу и Радосаву Петровићу.
– Драго ми је што људи из овог места и Немања Матић дошли на идеју да овај стадион носи моје име. Ово је мало место, које је дало велики број играча. Најважније од свега је да се посла Ратка Чолића, Душана Савића, Немање Матића, Радована Петровића и мене продужи тај континуитет успешних фудбалера Убљана за шта је потребан озбиљан рад, кога ће бити с обзиром на то колико се Немања Матић око свега ангажовао. Треба да гајимо традицију и да ово мало место наставља да прави играче за репрезентацију – рекао је Драган Џајић.
У Џајину част је одигран и меч млађих селекција из овог краја на коме је он извео почетни ударац, а потом је у вечерњим часовима одржана и свечана академија.
Био је то дан на који ће Уб сигурно бити поносан.

Повезане вести

1 comment

Srbislav јун 13, 2017 at 15:12

E moj Džajo, a otvorio ga Darko Glišić Gliša…

Reply

Leave a Comment