Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Бојковић: Веже нас истинска љубав према рукомету

На првој конференцији за медије од поновног оснивања клуба, ЖРК Црвена звезда окупио је медије како би представио стручни штаб и тим за сезону 2017/18.

У прес центру СД Црвена звезда, присутнима су се обратили председник ЖРК Црвена звезда Весна Бојковић са стручним штабом, док је испред Спортског друштва Црвена звезда, генерални секретар Игор Милојевић изразио подршку Женском рукометном клубу и говорио о стратегији промоције женског спорта у оквиру Спортског друштва.

Након турбулентног периода, који је претходио гашењу клуба 2015. године, на иницијативу Спортског друштва Црвена звезда, ЖРК Црвена звезда бива поново основан, са Весном Бојковић на челу и остварује право такмичења за предстојећу 2017/18 сезону.

Тренерска каријера Весне Бојковић, која траје више од 18 година, везује се за неке од највећих имена у српском рукомету, попут Андрее Лекић и Слађане Поп Лазић.

Након искуства у највишем рангу домаћег такмичења и бројних титула са млађим категоријама, као и рада са омладинским селекцијама Србије, Весна на чело клуба из Љутице Богдана долази у децембру 2016. године.
Желела бих да поздравим све присутне и да се захвалим на подршци – почела је Весна Бојковић, председник ЖРК Црвена звезда.

Када је реч о подршци, дугујем велику захвалност Игору Милојевићу и Ненаду Перуничићу, који су препознали жељу и квалитет и без којих ништа од овога не би било могуће. Такође, захвална сам и Рукометном Савезу Београда, на сарадњи, комуникацији и логистичкој подршци од самог почетка.

Иницијативом Спортског Друштва, основано је Спортско удружење “ЖРК Црвена звезда”, чија је идеја да кроз квалитетан рад, школу и такмичења промовише женски рукомет. Овај, нови клуб, основан у децембру 2016. године има за циљ да ЖРК Црвеној звезди врати прави сјај. Желимо да вратимо децу женском рукомету, а ЖРК Црвену звезду на рукометну мапу Београда, Србије и Европе.

У првим данима настанка новооснованог клуба, били смо суочени са великим изазовима, међутим, прави изазови су тек пред нама. Онај највећи, јесте да у данима који предстоје, вредним радом и залагањем покажемо квалитет вредан грба и боја Црвене Звезде. Зато смо данас овде.

– Окупљен је тим тренера, искусних професионалаца, који ће радити самном. За све нас овде пристутне, испред ЖРК Црвена Звезда, карактеристична је једна ствар – вежу нас године рада и пријатељства, као и истинска љубав према рукомету – изјавила је Весна Бојковић.

Ја бих се вратио на почетак. Највећу улогу у свему овоме има Ненад Перуничић. Господин Перуничић је велики познавалац рукомета и једна велика легенда Црвене Звезде, која је дала на снази да помогнемо нашим драгим пријатељицма да направе једну здраву причу, како би Женски рукоемтни клуб био на чврстим ногама и постао један од носилаца резултата Спостyског друштва Црвена звезда – рекао је Игор Милојевић, генерални секретар СД Црвена звезда.

Такође ми је драго што се женски рукометни клуб коначно уклопио у стратегију спортског друштва Црвена Звезда, а то је родна равноправност.

Дакле, наша стратегија јесте да женски клуб воде жене. С тим у вези, желим да истакнем да ми је драго што данас видим наше колегинице и ове девојчице овде са нама.

Такву причу имамо у кошаркашком клубу, као и у ватерполо клубу и ту су непојмљиви резултати. Ја увек волим да поменем наше колегенице и истакнем велики успех Наташе Ковачевић, која је у првој години остварила двоструку титулу.
Исто тако желео бих да похвалим и Женски ватерполо клуб, те девојке и ентузијате који су успели да Црвена звезда такође има дуплу круну.

Такође бих желео да напоменем да ће жене бити један од главних фактора будућности спорта у Спортском друштву Црвена звезда. На њима је све. То је стратегија од које нећемо одустати, а ми смо ту пружимо подршку и не узимамо себи велике ловорике. Имате наше пуно поверење да вратите женски рукомет, који је у последњих неколико година нестао са рукометне сцене, тамо где припада.

У вас се узадмо и имамо пуно поверење, а знам да ћемо да пар година овде имати, не само конференцију за штампу, него и прославу – рекао је генерални секретар СД Црвена звезда Игор Милојевић.

Потом се присутнима обратила Ивана Пашић, кондициони тренер.

Мој задатак, као кондиционог тренера екипе, неће бити везан искључиво са припрему сениорског тима. Договор целог стручног тима, јесте да кроз рад, школу рукомета и све селекције, за све наше чланове пружимо оптимални ради и развој моторике.

Кроз тестове које ћемо спроводити, пратићемо њихов развој све до сениорског статуса. Наша стратегија има за циљ да што већи број деце из подмладка ЖРК Црвене звезде дође до сениорске екипе – изјавила је Ивана Пашић.

Душан Савић, тренер тима поручио је својим рукометашицама да их очекује напоран рад.

Оно што вам ми спремамо није ни мало лепо – очекује вас пуно зноја, пуно труда, али свакако много радости на крају. Према томе, верујте у вашу идеју, а ми смо ту да вам максимално помогнемо. Мени Спортско друштво Црвена звезда није страно. Већ сам три пута учествовао у раду мушког тима, са доста успеха. Оберучке сам прихватио жељу и иницијативу женског клуба за сарадњом, и мислим да ће та сарадња бити квалитетна и да ће резултирати тиме да ови играчи дођу тамо где смо зацртали да буду.

Цитираћу мог доброг пријатеља, који је рекао да у спорту не успевају они који су талентовани и они који добро изгледају, већ само упорни. Према томе, будите упорни и сигуран сам да ћете догурати до свог циља – рекао је Душан Савић, селектор јуниорске репрезентације Србије, најискуснији члан стручног тима и носилац највише тренерске лиценце у Европи – Мастер Коуч.

Тренер у школи рукомета Јелена Крагуљ изразила је задовољство што ће радити са најмлађима.

Имам утисак је мој позив најлепши од свих, а то је тренер у школи рукомета. У оквиру школице спорта, радићу са децом од 6 до 12 година, где ће се акценат бити на техничко-тактичкој припреми, и то на најлепш могући начин – кроз игру.

Акценат бити на општој спортској едукацији – како физичкој, тако и психичкој, као и превенцији повреда.

Такође је битно нагласити да је методологија рада коју имамо у оквиру наше школице спорта управо прилагођена узрасту од 6 до 12 година. Деца ће се такмичити у оквиру мини рукометне лиге која је идеална полазна основа и такмичење у којем су поникла нека од највећих имена домаћег рукомета.

Деца, полазници школе рукомета ЖРК Црвена Звезда ће на овај начин бити потпуно припремњена за даљи рад у омладинским селекцијама, све до саме сениорске селекције – изјавила је Јелена Крагуљ, која је са Весном Бојковић сарађивала још из својих играчких дана, као део генерације у коју су представљале репрезентативке Србије Андреа Лекић, Слађана Поп Лазић и Ивана Филиповић.

Јована Ристић, капитен екипе:

Изузетно смо поносне јер смо у прилице да играмо за ЖРК Црвену звезду. Наш тим је једна велика породица, на челу са Весном Бојковић, која се пре свега труди да од нас направи не само велике играче, веч и добре људе, што нама свима много значи и надамо се да ћемо Звезда вратити стари сјај.

Са Весном тренирам девет година. Она је врхунски тренер, али је пре свега и добар човек, пуна позитивне енергије и уме да пренесе своје знање на нас.

Њени тренинзи су напорни, али се она пре свега труди да сваки тренинг буде што занимљивији, како бисмо лакше и брже усвајали знање које нам преноси.

Веома нам је драго што имамо таквог тренера поред себе, јер она верује у нас и ми верујемо у њу и знамо да заједно можемо да постигнемо добре резултате – изјавила је Јована Ристић.

Ана Лончар, играчица:

Главни извори енергије коју добијам за овај спорт јесу љубав и страст према рукомету – најлепшем спорту на свету. Такође, огромна подршка наших тренера, којима сам захвална на изузетном пожртвовању. Они су доступни за нас 24 сата дневно и истрајни у жељи да нам пренесу сво своје знање.

Мој узор у свету женског рукомета је Андреа Лекић. Она за мене представља синоним успеха. Својом изврсном игорм постала је идол многим младим спортистима, тако и мени. Волела бих да једног дана будем као она, али не само на терену, као велики играч, већ и ван њега, као један велики човек – изјавила је Ана Лончар.

Даница Ђуришић, играчица:

Мој највећи циљ је да заиграм на Олипијади и будем проглашена за најбољу играчицу Света. Ти циљеви сада звучејако тешко достижни, можда чак и немогући, али сматрам да уз велики труд и упорност да на сваком тренингу будем боља него на претходном, све постаје могуће и јако достижно – изјавила је Даница Ђуришић.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment