Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Одбојкаши против Крагујевчана започињу борбу у плеј-офу

Почињу одлучујуће борбе за титулу шампиона Србије. Одбојкаши Црвене звезде заузели су треће место у регуларном делу шампионата, па ће се у четвртфиналу плеј-офа, састати са шестопласираним Радничким из Крагујевца.

Црвено бели су први део првенства завршили са скором од 12 победа и 6 пораза, и са прикупљених 37 бодова, док је Раднички у осамнаест утакмица остварио половичан учинак од 9 победа и 9 пораза. До пре неколико сезона, Раднички је био у врху Суперлиге Србије, међутим, због лоше финансијске ситуације, у последње време су се углавном борили за опстанак. Наша екипа ће свакако бити фаворит на овом мечу, нарочито имајући у виду да је два пута ове сезоне победила крагујевачки тим. Наравно, нема места потцењивању, што је истакао и тренер црвено-белих, Драган Кобиљски, у изјави за званични сајт нашег одбојкашког клуба:

„Ако смо нешто ове сезоне научили онда је то да утакмице које су означене као “лаке” то баш и нису. Те утакмице које смо унапред победили, доста смо њих на крају и изгубили. Сигуран сам да смо нешто научили из тога. Друга ствар је што смо Раднички два пута добили са по 3:0, али када они нису били комплетни. Ни први пут у Београду, а ни други пут у Крагујевцу нису били комплетни, тако да ти резултати од 3:0 нису реална слика. Чека нас изузетно тежак посао у четвртфиналу и морамо да размишљамо само о Радничком из Крагујевца.“

Црвена звезда има кадровских проблема пред овај меч – Никола Вељовић и Душан Стојсављевић су повређени.

Звезда је одиграла неколико лоших утакмица у другом делу сезоне, али је победа у последњем колу протв Војводине наговестила подизање форме. На нашу жалост, црвено-бели су након тога поражени у полуфиналу Купа Србије од Новог Пазара после пет сетова, али је свакако виђен напредак у односу на претходне мечеве. Да би се још једном одбранила титула, потребно је подићи форму на максимум, а надамо се да ће од утакмице против Радничког кренути нови низ победа нашег тима. Четвртфинална серија игра се на две победе, а реванш меч је на програму већ у понедељак, у Крагујевцу.

Играј и бори се!

Четвртфинале плеј-офа Суперлиге Србије, први меч:

Црвена звезда – Раднички (Кг),

Дворана: УСЦ „Вождовац“, четвртак, 16. 03. 2017. године, 18h

 

Повезане вести

1 comment

Ivan мар 16, 2017 at 00:22

Ajde bre, budite se iz „zimskog sna“! Blagojević može i mora mnogo bolje, od njega puno očekujemo u borbi za titulu, a Stojsavljević da bude smireniji- mnogo je nervozan i rasipa energiju bespotrebno, mnogo koncentrisaniji da bude!

Reply

Leave a Comment