Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатФудбал

Гроф: „Зашто су наши преокрети сензације? Испада да смо најлошији у лиги а не Звезда!“

Само четири дана након велике победе у Новом Саду Црвену звезду очекује нови првенствени дуел. Фудбалери Црвене звезде сутра, 12. марта, од 17 часова дочекују на свом терену екипу Јавора. Ово је први од седам дуела колико ће црвено-бели у низу одиграти у Београду и зато клуб позива навијаче да подржи наше фудбалере како би, уз њихову помоћ, остварили исто толико победа.

 

Шеф стручног штаба Миодраг Божовић изнео је своја очекивања пред меч са Јавором.

— Фаворити смо у овом сусрету, али морамо да будемо опрезни зато што је Јавор организована и дисциплинова екипа која у својим редовима има неколико врло искусних играча и вођа на терену. Ту пре свега мислим на Ђогатовића, Миловића и Цветковића који дуго играју у Јавору, а имају и неколико врло интересантних младих играча. Неће бити лако, али надам се да ћемо победити — рекао је Божовић.

Искусни стратег има недоумица око тима који ће у недељу почети меч.

— Боаћи игра већ две утакмице повређен. У питању је проблем са задњом ложом. Може да се деси да њега одморимо.

Божовић се осврнуо на преокрет који су његови изабраници остварили на мечу са Војводином.

— Од када сам у клубу Звезда је стално под неком сумњом. Да неко не зна о ком клубу се ради помислио би да смо међу најлошијим екипама па онда када направимо преокрет то је сензација. Сматрам да је утакмица у Новом Саду била изванредна, можда и најбоља у нашој лиги ове сезоне, а о томе нико не пише. Било је голова, лепих потеза, фантастичних одбрана голмана, а нико не спомиње да је било и судијских грешака. Сви причају о шанси Трујића, а нико да каже да је барем два метра био у офсајду. Војводина је играла изванредно у првом полувремену, а ми у другом. Могли су да нас победе 3:0, када је Мелег изашао сам одличном интервенцијом спасао нас је Манојловић. Све је било отворено на утакмици, не видим зашто се толико пише о томе. Ипак, најважније је да имамо одличну атмосферу у екипи, без обзира на све што се дешава, а за подршку навијача нема потребе ништа да говорим, зна се колико ми значе.

Победом у Новом Саду, као тренер црвено-белих Божовић је тријумфовао на свим гостујућим теренима.

— У Новом Саду сам побеђивао са Борцем из Чачка. Нисам знао за тај податак, драго ми је да сам сада забележио победе на свим теренима и надам се да ћу у будућности наставити да бележим само добре резултате. Сигурно да ћемо од сада играти са више самопоуздања, али то неће бити лако јер сам већ говорио да имамо доста тежак распоред у наредних неколико кола, а у плеј-офу се састајемо са нашим најјачим екипама и ту свако може да победи свакога.

Ове сезоне трка за шампионску титулу је неизвеснија него претходне.

— Сматрам да је све покварила прошла сезона када смо ми превише одмакли осталим екипама и направили велику разлику. Сада многи мисле да то може да се дешава сваке године. Тешко је правити такве резултате, а и тешко је да Партизан понови тако лошу сезону као што је била прошла. То је клуб који је такође навикао да побеђује и да буде Звездин највећи ривал. Добро је да има још клубова који могу равноправно да се укључе у борбу. Нико не брани Војводини да буде прва. Они су екипа која је била прва у Југославији, не знам зашто не би била и сад. Ако је боља нека буде прва.

Било је речи и о учинку странаца у нашем тиму.

— Погледајте колико је спортиста из Србије отишло у иностранство и колико је њих донело новац у нашу земљу. У данашње време нема везе да ли је играч странац или не. Колико Италијана има у Јувентусу и у другим њиховим екипама, колико има Енглеза у Премијер лиги? Сви клубови доводе странце, а проблем је што наши људи мисле да је лако наћи странца који је бесплатан и фантастичан играч. Неки страни играчи су долазили на личне препоруке и емоције. Немогуће је дoводити овде играче и сваки пут погодити. Ми смо правили грешке са довођењем странаца, правиће се и даље, али најбољи начин да се успе је да се доводе млађи играчи, да постоји добра скаут служба, па онда да се тај играч прода. Овде се ради само о препродаји. Странци који играју у Звезди су квалитетни, друга је ствар колико некад неко пружи на терену, али они сигурно имају квалитет.

Божовић се остврнуо и на идеју о лиги Б тимова.

— То је одлична идеја и ми смо се одмах сложили са њом. Имамо велики играчки кадар и за оне који не играју много је тешко да уђу у форму јер и да тренирају по читав дан, ако немају утакмица, неће ући у такмичарску форму. Сигурно да ће то бити много корисно за оне који нису у првом плану или који улазе са клупе, недостају им утакмице и зато сматрам да је идеја изванредна — поручио је Божовић.

Повезане вести

14 comments

pera мар 12, 2017 at 10:15

Gospodine Grofe ja nemam ništa protiv da vi dovedete svih 11 igraća iz inostranstva ali da sa tih 11 igrača igrate kao Juventus ligu šampiona i obezbedite prihod kojim ćete sve to podmiriti. Ja imam protiv toga da jednog amatera kao što je Kanga dižete u Zvezde kao glavnog igrača a čak i oni koji gledaju fudbal kad moraju vide da čovek nema kvalitet za mnogo slabije ekipe. Da je zvezda, on ne bi bio rezerva ni u svojoj reprezentaciji. Imam protiv da zbog takvog Kange na terenu nemam priliku da gledam, Račića, Lukovića, Ristića, Adžića, Vučićevića pa i Srnića, MIlića itd itd Imam protiv jer neću da moj klub više dovodi ono najkvalitetnije što Srbija ima u mladjim kategorijama a da im ne daje šansu sem u pripremnim utakmicama a svi oni na tim utakmicama pokazuju da su mnogo bolji tehnički i fizički od recimo žalosnog Kange. Imam protiv da umesto klinaca šansu non stop dobijaju igrači poput Orlandića, Sikimića koji bi već sada trebali da su van tima. Ne trebaju nam ali očigledno imaju jakog menadžera koji ih tu drži. Koja je svrha te gomile nepotrebnih igrača u klubu osim interesa menadžera. Navijači nisu zlonamerni prema klubu oni veoma dobro vide iz pokazanog na terenu ko je taj ko bi trebao da uživa poverenje svih nas da se bori za boje kluba na terenu. Kad mlad neafirmisan igrač napravi kiks i ne pruži dovoljno na utakmici on zaslužuje podršku da proba još jednom ali oni koje ste doveli kao igrače koji prave razliku su pokazali pogotovo u derbiju da njih baš klub mnogo i ne interesuje i mi zameramo samo nezalaganje. Klub kao Zvezda ne trpi jedino to i nije tačno da mi ne volimo strane igrače mi samo tražimo da oni zasluže svoje privilegije. Pogotovo kad stavimo na sto za koliko para ko od njih igra.

Reply
ултра мар 12, 2017 at 07:36

НАЈГОРИИИ ОД СВИХ НЕПРИЈАТЕЉА СУ НАШИ ФОТЕЉАШИ !!! ВИШЕ ИХ МРЗИМ ОД ГРОБЉА !!!!!

Reply
dejo мар 11, 2017 at 23:24

Grofe govoris da ti ne treba kondicijoni trener u Crvenoj Zvezdi sto se igraca Crvene Zvezde fizicki su totalno nespremni ,premnogo je preskakanje sredine terena rade ti to svi igraci Crvene Zvezde ,nema nikakve kreacije u igri Crvene Zvezde ,Grofe Crvenoj Zvezdi ne trebaju nista poklonjene titule kao Partizanu jer takva nije Crvena Zvezda

Reply
Zoranzzzzzzzzz мар 11, 2017 at 22:59

Kada ti govoris da treba dovoditi made igrace i davati im sansu da napreduju pa da se prpdaju to zvuci neverovatno pateticno. Spomeni samo jedno ime koje si ti napravio a ja cu tebi spomenuti deset mladih koje si unistio.

Reply
Mississauga мар 11, 2017 at 20:30

Grofe , ti si najlosiji !

Reply
ултра мар 12, 2017 at 07:38

ЕВО ТИ ЋЕШ ДА ИХ ТРЕНИРАШ !!! СРАМ ТЕ БИЛО

Reply
Mississauga мар 12, 2017 at 13:51

Decko , pun si mrznje , sta ti radis ovde ?
Moram da te poducim , ovde se ostavljaju komentari samo pristojne sadrzine. Ako ti se nesvidja neciji komentar , ti mu das „minus“ , i obrnuto. Moras da budes „civilizovan“ zvezdas.

Reply
Otpisani101 мар 11, 2017 at 20:21

Terza mesetari???ne mogu da verujem…pojedini navijaci zvezde vec su dosadni…jel hocete da mesetare dacic i tole karadzic???samo budala veruje da su 6 titule za redom partizana posteno ubedljive i svake godine tolika razlika u kvalitetu nad zvezdom od12do 17 bodova…postujem navijace koji napadaju terzica zbog pojacanja,igre i evrope…bolelo je uvo komsije dok ih je lukic napadao da kradu i navijaci zvezde pevali tole-lopove…i zapadne lige su sumnjive a zvezdini navijaci pojedini o terzicu i mesetarenju…smesni ste ko bioskop…

Reply
Otpisani101 мар 11, 2017 at 16:48

Posle derbija nemam dobro misljenje o grofu ali sada moram da podrzim ovu njegovu izjavu…neverovatna hajka na fk crvenu zvezdu posle svake pobede…ja grofu zameram kukavicluk u evropi i derbije sa komsijama…pa vojvodina je mnogo slabija ekipa od zvezde a po novinama se pise kao da smo preokrenuli rezultat protiv barselone…ma bilo kog zvezda da pobedi traze se sudijske greske i za aut,faul itd…ne zelim da budemo kao konsije preko puta ali setimo se dzombe i ostalih domacinskih ekipa partizana…setimo se toleta lopova i napustanje utakmice u kupu te iste vojvodine.itd…ovo sto pisu danas o zvezdi je nista za sve one 6 sumjive titule koje tole poklonio komsijama…pa zvezda je za ovakvu vojvodinu -barselona…

Reply
maximilian88 мар 11, 2017 at 16:15

Ne osvrtati se sta pricaju dusmani, a izgleda da ih ima i iznutra. Puna podrska, samo gazite!

Reply
Dejo мар 11, 2017 at 18:48

Podrška do početka aprila i novog derbija jer do derbija dobijamo sve ne zahvaljujući treneru i ekipu već zahvalnost mešataru terzi.

Reply
Србин са Космета мар 11, 2017 at 21:10

Да ли стварно верујеш у то што пишеш?

Reply
Dejo мар 11, 2017 at 21:15

Ok Kosovski junače, pitaću te za mesec dana kopirao sam tvoju repliku imam da te podsetim u ovo što sam napisao daj bože da grešim i da razbijemo groblje ali nešto nisam optimista ama uopšte.

Reply
Србин са Космета мар 12, 2017 at 15:04

Имам 52.године,Звезду сам гледао и у Минхену(наградна игра),иначе гледам уутакмице против Рада,Бачке,Младости,кад год стигнем дођем на утакмицу,то туи је 800 км,и даље живим у згради,у центру града,где је још једна српска породица,али нисам Косовски јунак.
Ја тебе нисам вређао,тако да…

Leave a Comment