Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Кобиљски: Пресудио квалитет

Након пораза од изузетно квалитетне екипе Аркаш из Измира у првој утакмици 3. кола Лиге шампиона, тренер Црвене звезде Драган Кобиљски изнео је своје утиске после меча.

Екипа Аркаша је показала сву своју стабилност. Играли су добро током читавог меча и то је екипа која је добро попуњена на сваком месту и они су тај свој квалитет показали. Борили смо се колико смо могли и окрећемо се реваншу у Измиру, да одиграмо бољу утакмицу него што смо то вечерас урадили, а након тога ћемо се окренути нашем првенству – изјавио је после меча Кобиљски.

И поред убедљивог пораза Звездини одбојкаши су исказали велику борбеност, поготово у другом сету који је могао да се заврши и у корист нашег тима.

Највише смо могли да се ослонимо на борбеност и борили смо се колико смо могли. Вечерас то није било довољно против овако јаке екипе. Осим борбености морали смо да покажемо и мало већи квалитет, али нисмо у томе успели – констатовао је Кобиљски.

Коректор црвено-белих Александар Благојевић верује да ће наша екипа пружити бољу партију у Турској.

Знали смо какав нас противнк очекује, са каквим буџетом, са каквом организацијом… У меч јесмо ушли растерећено и жао ми је због другог сета који смо могли да освојимо. У том сету смо ушли у шансу да играмо равноправно са њима. Доказали смо да уколико се боримо, можемо да уђемо у шансу да их победимо. Међутим, можда је и распоред утакмица, који је заиста згуснут, доста утицао. Напорно је играти на три фронта и сигурно је да је вечерас и умор био један од фактора нашег пораза. Можда је ово и реалан резултат. Следи реванш у Турској и сигурно је да не можемо да очекујемо неки чудесан резултат. Даћемо све од себе, играћемо без страха и покушати да освојимо макар сет – каже Благојевић.

Техничар Никола Вељовић свестан је са каквим квалитетом располаже Аркаш и нада се да ће и Црвена звезда једног дана достићи тај ниво.

Ипак су то озбиљни играчи који играју у озбиљном клубу, играју за своје репрезентације. Мислим да морамо још много да радимо да би дошли на неки њихов ниво. Можда смо могли да освојимо други сет, али шта је ту је. Тренираћемо још више и надам се да ћемо играти још боље – рекао је Звездин организатор игре.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment