Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Локомотива – Црвена звезда 2:2 (1:1)

Фудбалери Црвене звезде одиграли су добру утакмицу против екипе Локомотиве из Пловдива која је на крају завршена са мирољубивих 2:2. Два пута је бугарски прволигаш водио, али су црвено–бели стизали резултат и реално, били ближи победи.

Иако се радило о пријатељском мечу изабраници Роберта Просинечког већ од старта јуришали су ка голу голмана Ставрева који се на великим искушењима нашао већ у 5. минуту када је на данашњем мечу одлични Вешовић погодио пречку. Након тога наставили су наши момци са доминацијом, нападали, држали лопту, пробијали по боковима, међутим гола није било. Казна је стигла на половини првог полувремена. Првотимац екипе из Пловдива је дуго неометан вукао лопту, дошао надомак шеснаестерца и јаким и прецизним ударцем погодио десни угао Бајковићевог гола. Уследио је период нешто мирније игре и све је указивало да ће се на одмор отићи поитивним резултатом слављеника. Али тако није мислио Звездин Бразилац Евандро који је у смирај првог дела примио лопту из средине коју му је упутио Борха, наместио се на десну ногу, затим лажњаком преварио голмана Локомотиве, и левицом поравнао резултат.

У другом делу, Бугари су били под још већим ударима наших играча. Иако је промењен готово цео тим, то се није осетило у нашој игри, па је као и почетком првог, и друго полувреме почело колосалном шансом Кадуа који је искоса са десетак метара пребацио гол. Сенку на добру игру бацило је ново вођство Локомотиве на истеку једног часа игре. Петковић и Игњатијевић поставили су неуспешну офсајд замку, што је искористио Јордан Иванов, сам избио пред наш гол и закуцао лопту у нашу мрежу. Опет су црвено–бели момци морали да јуре резултат, промашивали су редом колосалне прилике Чаушић са осам, Бруно са пет метара, али је “правду” истерао Урош Ћосић, који се након прекида и одличног центаршута Петковића најбоље снашао пред голом Локомотиве и поравнао резултат у 76. минуту. У задњих 15–ак минута покушали су црвено–бели да у потпуности покваре прославу бугарског клуба, који слави 85. година од оснивања, али у томе нису успели. Међутим, и поред тога чета Роберта Просинечког оставила је солидан утисак и верујемо да је данашњи меч увертира у добре партије и победе у наставку првенства.

Утакмици је присуствовао и легенда бугарског фудбала Христо Стоичков, као и председник Бугарске Георги Прванов.

Стадион: Локомотиве
Гледалаца: 10.000

Локомотива: Ставрев, Родригез, Бенжељун, В. Георгиев, Венков, Витанов, Д. Георгиев, Тодоров, Серђо, Даксон, Лазаров.

Црвена звезда: Бајковић, Микић, Ћосић, Петковић, Игњатијевић, Димитријевић, Евандро, Каду, Вешовић, Борха, Калуђеровић.
Играли су још и: Весић, Стојковић, Рељић, Ковачевић, Савићевић, Чаушић, Јеремић, Ожеговић и Мезенга.

Повезане вести

17 comments

Milos окт 9, 2011 at 23:28

kako si odigrali mali Ozegovic,Savicevic ?

Reply
Vracarac окт 9, 2011 at 21:49

Oanaj Causic je po znanju, igri u oba pravca, promeni ritma i kretanju – definitivno za prvi tim.Ocekivao sam da ce Ozegovic igrati centarfora, ali…dobro…nadam se da ce uskoro dobiti svoje bolje sanse.Cinjenica je da je sa klincima igra bila brza.

Reply
Marko окт 9, 2011 at 21:13

Moze neko da mi objasni Borhinu ulogu u timu ???

Reply
gile окт 9, 2011 at 21:27

levo smetalo iskreno….samo zadrzava loptu nista vise

Reply
ang^^ окт 9, 2011 at 22:22

U poslednje vreme ni to ne ume :/

Reply
Miki окт 9, 2011 at 20:43

Sta je ovo, 0 komentara? o.O
Nisam gledao mec, kako smo igrali, ko se istakao?

Reply
gile окт 9, 2011 at 21:28

prebaci na cirilicu i izbacice ti komentare….tako je barem kod mene

Reply
gile окт 9, 2011 at 18:56

stojkovic u igru pre mijailovica…bolji je od njega za klasu

Reply
gile окт 9, 2011 at 19:18

pardon,mikica…hehehe

Reply
Awax окт 9, 2011 at 18:49

Videlo se da smo bolji,zato je i malo glupo bilo da smo pobedili na njihov rodjendan,ali PODHITNO,mora da se nadje dobar napadac,inace smo gotovi kad dodju jace utakmice… E,a ko je ovaj Savicevic,jel on u nekom rodu sa Dejom 😀

Reply
Nenad окт 9, 2011 at 18:40

Kludjerovic covek ni na prijateljskim utakmicama ne daje golove…
Trba naredne 2-3 utakmice pustiti Bruna da odigra svih 90 minuta, da bar on udje u formu kad vec Andrija ne moze…

Reply
gox окт 9, 2011 at 18:34

Nazalost nisam stigao da pogledam utakmicu,pa sam pogledao ovaj klip od 10 min.Dobra stvar je sto se Evandro priblizava svojoj formi.
Mali Stojkovic je stvarno dobar,steta sto kod nas a i ostalih srpskih klubova igrac mora da igra da bi se prodao(mislim na Mikica).
Gledam onoga Mezengu,ne mogu reci da je ni dobar ni los,nekako mu nedostaje samopouzdanja.Ali generalno citava ekipa igra toplo/hladno.
Nisam neki fudbalski strucnjak i ne mogu da definisem zbog cega se to desava.U jednom delu utkmice stvarno igraju dobro,da bi posle toga citava ekipa pala,kao da nam fali neki vodja na terenu da zapne kada je najteze.
Mada ne znam sta da mislim,sve skupa je ovo krpljenje.Imas desnog beka pa ga prodas,ostane ti kvalitetan levi pa ode.Jbg,kada pogledas imamo krnju ekipu.Petkovic i Mikic ne mogu da odgovore svojim zadacima.Zadnj vezni Kovacevic(veliko pojacanje) koji ce biti spreman ko zna kada,Borha koji ruku na srce ponekad dobro odigra ali daleko od jakog pojacanja.Tako da mi imamo Lazovica,Evandra,Kadua,Miailovica i Adijam koji mogu da konkurisu za nadprosecne ekipe u evropi.
Ovo je realno po jacini nivo jednoga Lecea ili Katanije,ali i dalje tvrdim da imamo bolju ekipu od partizana.
Ocu da kazem da je ovaj nas,srpski fudbal, totalna katastrofa i da bez neke jake regionalne lige mi nemamo sta da trazimo u evropi.Da velika zvezda igra viktorije po srpskim livadama,protiv BSK,Metalca,Sevojna i ostalih indijanaca.I da posle toga ocekujemo da prodjemo jedan Ren?Jako tesko!
Dok god zvezdi a i ostalim srpskim klubovima,sreca na zrebu bude odlucivala ucesce u evropi a ne kvalitet ekipe,mi cemo samo da sanjamo velike utakmice!

Reply
Теша_Делија!!! окт 9, 2011 at 17:55

Nije vezano za temu, ali admini da ispisu rezultate sa desne strane na sajtu, jer neke utakmice koje se nalaze u „Naredne utakmice“ su igrane jos pre 7,8 dana.

Reply
Luka окт 9, 2011 at 18:11

Освежено је. Хвала за сугестију.

Reply
Теша_Делија!!! окт 9, 2011 at 18:22

Jos da ispises u „Poslednji rezultati“ 😀

Reply
Luka окт 9, 2011 at 18:48

Ради се не брини…само треба мало времена 🙂

Reply
JA окт 9, 2011 at 17:42

Oba gola smo dali iz neke guzve.

Reply

Leave a Comment