Moja Crvena Zvezda
Архива

C.zvezda:OFK Beograd 1:0

Trifunović - pogodak za tri boda

Stadion: Crvene zvezde.
Gledalaca: 9850
Sudija: Dejan Filipović (Beograd)

CRVENA ZVEZDA: Stamenković, Ninkov, Mikić, Tošić, Addy, Kadu, Milovanović, Isah, Koroman, Trifunović i Kaluđerović.
Rezerve: Bajković, Savio, Bogdanović, Ignjatijević, Jevtić, Srnić S., Vešović.

OFK BEOGRAD: Šaranov, Petković, Popović, Kecojević, Rodić, Marković, Sinđić, Trivunović, Žeravica, Radivojević, Milić.
Rezerve: Topalović, Mijatović, Planić, Milenović, Krstić, Simić, Merdović.

Crvena zvezda je u 11. kolu Jelen Superlige savladala OFK Beograd minimalnim rezultatom posle gola Miloša Trifunovića, a na asistenciju Pavla Ninkova. Ponovo je Zvezdina publika dokazala da je najvernija u regionu sa posetom od skoro 10.000 iako su iza naših prvotimaca dva poraza. Energija sa tribina se samo uklopila u otvorenu igru oba tima, za šta pohvale idu i na račun gostiju koji nisu za razliku od većine timova Jelen Superlige šansu tražili kroz bunker.

U takvoj igri Zvezda je dominirala u prvom poluvremenu, ali naši napadači pre svih Kadu nisu umeli da iskoriste brojne prilike odnosno sjajni Brazilac je imao problema i sa asistencijama.
Zato i ne čudi što je pobeda ostala minimalna. Treba napomenuti da je na utakmici debitovao mladi (18) Slavoljub Srnić, omladinac Crvene zvezde koji igra na poziciji ofanzivnog veznog fudbalera.

Pre početka meča odata je i počast minutom ćutanju Zvezdinom navijaču Aleksandru Radoviću koga su pre 11 godina ubili na stadionu u Humskoj ulici signalnom raketom, kao i žrtvama zemljotresa u Kraljevu i okolini.

Zvezda je već u prvom napadu imala stopostotnu šansu. Kadu je odlično proigran i našao se u situaciji jedan na jedan sa golmanom OFK Beograda, ali je Šaranov odlično intervenisao i sprečio rani pogodak Zvezde. U šestom minutu, Tošić je najpre lepo presekao jednu loptu, a potom ju je izgubio i OFK Beograd je imao veoma opasan napad po desnoj strani. Srećom po Zvezdu, Isah je otklonio opasnost. Minut kasnije, Crvena zvezda je izvela prvi korner na utakmici, ali nije bilo opasnosti po gol protivnika.

U 14. minutu, Zvezda je povela. Kadu je grudima spustio loptu za Koromana, ovaj pronašao samog Ninkova na desnoj strani. Usledio je odličan centaršut, a loptu je glavom u gol sproveo Trifunović.

OFK Beograd je ubrzo uzvratio. Nakon sjajne lopte koja je poslata kroz odbranu Zvezde, u izglednoj situaciji se našao Radivojević, ali je njegov šut odbranio Stamenković. U 21. minutu, Kaluđerović je zahvatio loptu glavom nakon slobodnog udarca koji je izveo Ninkov, ali je lopta otišla pored leve stative. Tri minuta kasnije, Milić je pokušao šutem sa distance, ali je prebacio ceo gol.

Utakmica je bila otvorena i obe ekipe su napadale sa željom da postignu gol. Milovanović je oprobao udarac sa velike udaljenosti, ali je lopta na putu ka golu pogodila jednog igrača OFK Beograda, čime je bila usporena i Šaranov je sigurno uhvatio.
U 40. minutu, nakon nekoliko minuta bez prilika, ponovo je Zvezda zapretila preko Kadua, koji je snažno šutirao u donji desni ugao golmana Šaranova, ali se ovaj ponovo istakao i dobrom intervencijom odbio loptu u korner.

Početak drugog poluvrena obeležili su navijači na severnoj tribini koji su napravili još jednu izvanrednu koreografiju. Kao i prvo poluvreme, i drugo je Zvezda otvorila odličnom prilikom. I ponovo je glavni akter bio Kadu, koji je dobio dobru loptu od Kaluđerovića, ali je ponovo Šaranov odbranio njegov udarac.

Nakon toga, OFK je preuzeo igru. U 52. minutu, u prilici se našao Marković, ali nije uspeo da pogodi okvir gola. Uzvratila je Zvezda u 63. minutu, kada je Kadu dobro prošao po desnoj strani, bio sam, ali je jako loše centrirao i propao je obećavajuć napad Zvezde. Samo minut kasnije, Marković je šutirao veoma snažno sa preko 30 metara, i stavio na ozbiljne muke Stamenkovića. Zvezda je nakon toga imala nekoliko polu-kontri, ali Kadu u par navrata nije uspeo da uputi završni pas.

U 78. minutu, još jedna prilika za OFK Beograd koji je u tim trenucima bio bolji protivnik. Ponovo je solidna šansa završena nepreciznim udarcem. Dva minuta kasnije, Vešović je ušao u igru umesto Kadu-a, koji je ispraćen zvižducima sa tribina. U istom minutu videli smo opasnu akciju OFK Beograda, ali je Stamenković na vreme istrčao i intervenisao. U 86. minutu, umesto Koromana, u igru je ušao još jedan debitant u Zvezdinom dresu, Slavoljub Srnić. Četiri minuta kasnije, upravo je Srnić izborio slobodan udarac koji je izveo Ninkov sa dvadesetak metara, Šaranov je bio pomalo nesiguran ali je na vreme uspeo da iskontroliše loptu.

Zvezda je lošije odigrala drugo poluvreme, ali je uspela da zabeleži tri boda.

Повезане вести