Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноНајновијеПријатељске утакмицеФудбал

Звезда убедљива у Грачаници

Гостовање Звезде у Грачаници
Фудбалери Црвене звезде су у пријатељској утакмици против Грачанице забележили убедљив тријумф.

540-andj.jpg

Стадион: „Драган Џајић“
Гледалаца: 3.000
Судија: Горан Славковић
Стрелци: Славковић у 60′ и Ђорђевић у 63′ за Грачаницу, а Плавшић у 17′, Орландић у 20′ и 23′, Бабунски (пен) у 43′, М. Стојановић у 51′, Рачић у 55′, Гаврић у 62′, Јовељић у 69′, Илић у 77′ за Црвену звезду.

Грачаница: Ристић, Драговић, Недељковић, Данић, Јовановић, Андрејевић, Стевић, Ђорђевић, Лазић, Петровић, Ивановић.
Резерве: Јовановић, Грбић, Миловановић, Микић, Мицић, Славковић, Костић, Секулић.

Црвена звезда: Станковић, Цветковић, Едсон, А. Мичел, Анђелковић, Ристић, С. Стојановић, Бабунски, Плавшић, Гаврић, Орландић.
Резерве: Кахриман, Јовановић, М. Стојановић, Рачић, Туфегџић, Илић, Живковић, Јовељић,
Прво полувреме је протекло у теренској иницијативи нашег тима. Лопта се већи део меча налазила пред голом Грачанице. Стрелац првог гола у 17. минуту је биоСрђан Плавшић који се фантастично убацио по левом крилу и пребацио лопту преко истрчалог голмана домаћих, Николе Ристића. Наредна два поготка је постигао Петар Орландић који показује одличну форму у финишу сезоне. На 2:0 је повисио ударцем ногом са десетак метара удаљености док је свој други гол на мечу постигао главом, лепо дочекавши центаршут на другој стативи. Свој дебитантски гол у црвено-белом дресу Бабунски је постигао након пенала који је сам изборио. Лопту је послао у једну а голмана у другу страну за коначних 4:0 у првом полувремену.

У другом полувремену на терен су ушли Јовановић и Стојановић на штоперске позиције, као и Рачић, Илић, Туфегџић, Живковић и Јовељић. На терену је виђена права голеада. Најпре је у 51. минуту након слободног ударцаАнђелковића и погођене пречке, Милош Сојановић дочекао одбијену лопту и главом је спровео у мрежу. Четири минута касније, Цветковић је центрирао са десне стране, а лопту је сачекао Урош Рачић и из прве је проследио у гол. Домаћин је у 60. минуту успео да смањи резултат на 6:1 преко Славковића, али је већ у 62. минуту и Ненад Гаврић успео да се упише у стрелце, након асистенције капитена на овој утакмици, Душана Анђелковића.

Грачаница је свој други гол постигла само минут након Звездиног седмог гола. Никола Ђорђевић је веома ефектно шутирао и савладао Александра Станковића, али ни то није много пореметило Црвену звезду. У 69. минуту, још један дебитант – Дејан Јовељић, након соло продора фантастично је шутирао и постигао укупно осми дол за Звезду. Свој први гол за сениорски тим уписао је иЛука Илић. Играо се 77. минут када је млади везиста левом ногом шутирао заиста сјајно, и погодио супротан угао гола Николе Ристића. Испоставило се да је 9:2 уједно и коначан резултат утакмице која је завршена утрчавањем великог броја навијача на терен.

Повезане вести

Leave a Comment