Moja Crvena Zvezda
Архива

Kristić ostaje, ali…

Ko će i kada sesti na klupu našeg kluba?

Iako je već viđen na izlaznim vratima Marakane, trener Aleksandar Kristić po svemu sudeći ostaje na klupi crveno-belih barem do kraja jesenjeg dela sezone. To se može zaključiti i iz izjave sportskog direktora Ivana Adžića koji igre naših fudbalera u derbiju i naročito u Kuli ocenjuje kao katastrofalne, ali takođe i napominje da su za takva izdanja odgovorni pored trenera i igrača, i svi ostali u klubu.

I dok se čeka definitivna informacija sa našeg najvećeg stadiona o sudbini trenera Ace Kristića, fudbalska čaršija uveliko licitira o imenu novog trenera evropskog i svetskog fudbalskog šampiona. Kao možda nikada do sada u fudbalskoj javnosti za poziciju šefa struke crveno-belih figurira verovali ili ne čak sedam imena.

Siniša Mihajlović – član zlatne generacije Crvene zvezde iz `91. Veliki Zvezdaš koji nikada nije krio da ima ambicija da jednog dana bude i trener crveno-belog tima. Iako je trenerski još uvek mlad, već je imao prilike da radi kao pomoćnik Manćiniju u Interu, a trenutno je šef kluba iz Firence. Fjorentini ne cvetaju ruže u Serii A i ukoliko se klub odluči za promenu, otvorila bi se mogućnost da Mihajlović sedne na klupu našeg kluba. Međutim postavlja se pitanje koliko je Siniša spreman da baš u ovom trenutku preuzme kormilo crveno-belog broda na uzburkanom moru.

Miodrag Grof Božović – jedan od plejade mlađih stručnjaka koji uživa veliko poštovanje u fudbalskim krugovima. Trenutno je trener Dinama iz Moskve, ali je takođe jasno da broji poslednje dane na klupi ruskog giganta. Rezultati slabiji od očekivanih i konstantna neslaganja sa navijačima Dinama dovela su do sigurnog odlaska iz Moskve. Popularni Grof nikada nije osporio svoju ambiciju da bude trener kluba u kome je stekao ime i ukoliko se dogodi da rukovodstvo našeg kluba odluči da promenu trenera prolongira do januara 2011. Grof Božović če svakako biti najozbiljniji kandidat.

Slavoljub Muslin – je već u dva navrata bio trener Crvene zvezde. Njegovo ime asocira samo na uspehe i trofeje. Upamćen je i po sukobu sa tadašnjim direktorom Džajićem zbog kojeg je i napustio klub. Njegoa želja je da bude menadžer u klubu po ugledu na Vengera i Fergusona što bi dovelo do promena u strukturi klubi. Postavlja se pitanje koliko je trenutno Zvezda spremna na to.

Miroslav Đukić – nekadašnji reprezentativac i kratko selektor, je i nakon odlaska Pižona Petrovića bio viđen na klupi Zvezde. Mlad je trener i možda bi bio rešenje na duže staze. Prednost mu je što je sam isticao da je od malena Zvezdaš, ali i velika mana mu je to što je bio trener Partizana.

Ilija Petković – iskusni stručnjak bi mogao svojim autoritetom da razmrda mladi tim crveno-belih. Ipak mnogi mu zameraju „starinski“ način rada. Interesantno je da kada god se povede priča o treneru bilo Zvezde, bilo Partizana njegovo ime negde figurira, ali priliku nikada do sada nije dobio. Poslednji angažman imao je na Bliskom Istoku.

Dragoslav Stepanović – trener koji je ime stekao u Nemačkoj gde je i danas više nego cenjen. Veliki je Zvezdaš, i 2008. je bio vrlo blizu klupe voljenog kluba. Ipak tadašnje rukovodstvo se odlučilo za Zemana(!). Kao mana može mu se uzeti to da je bio trener Čukaričkog i Vojvodine i da ni sa jednim klubom nije postigao očekivani rezultat.

Aleksandar Janković – mladi stručnjak koji je već bio na klupi voljenog kluba i nesrećno ostao bez titule šampiona iako nije imao niti jedan poraz. Treba istaći dve važne činjenice kada je on u pitanju. Prva je da se svi slažu da je Zvezda u poslednjih desetak godina igrala najlepši fudbal kada je on bio trener, a druga je da ga podržava veliki broj Zvezdinih navijača.

Повезане вести

2 comments

Comments are closed.