Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Митровић: Наша предност може бити растерећеност

Капитен Црвене звезде Лука Митровић коначно се вратио у састав на гостовању против Цедевите у последњем колу ТОП 16 фазе Евролиге и очекује се да заузме своје место носиоца игре већ на гостовањима у Москви против моћног ЦСКА, који претендује на освајање титуле након низа неуспешних покушаја током претходних сезона.

– Још једно у низу паклених гостовања. Коначно почиње тај ТОП 8 који сви жељно чекамо. То је права прилика да се покаже квалитет и колико можемо против тренутно можда и најбоље екипе у Европи.

Лука је свестан снаге и главних полуга ривала, али истиче Звездину растерећеност као важан фактор који би могао да донесе евентуално изненађење у четвртфиналу Евролиге, где ЦСКА важи за великог фаворита.

– То је екипа која је буквално попуњена на свакој позицији са по два играча светске и европске класе, тако да опасност не прети увек од једног играча или одвојено од неког индивидуалца. Ако треба тражити неку њихову осовину и покретачку снагу то су дефинитивно Милош Теодосић и Де Коло који играју стварно фантастично ове сезоне. Покушаћемо да се спремимо у каквом год саставу будемо играли да што спремније и што боље уђемо у меч. Наша предност може бити растерећеност, притисак је на њима, они имају императив проласка на фајнал-фор. Ми смо неки свој циљ испунили одавно, ово све је додатни плус за ову екипу, тако да потпуно растерећени дочекујемо ово четвртфинале, али далеко од тога да се одричемо неке борбе и пласмана на фајнал-фор – истакао је Митровић.

Повезане вести

3 comments

РУК апр 11, 2016 at 19:05

Колико видим, ви целу сезону играте „растерећени“…И у Купу, и у АБА лиги.

Reply
saxonia68xxx апр 11, 2016 at 10:11

Pa vi ste poslednje tri utakmice igrali rasterećeni pa ste svaku izgubili po 20 razlike. Ajde uozbiljite se malo, nemojte da se brukate više.

Reply
nele апр 11, 2016 at 12:53

I ja se bojim te njihove „rasterecenoti“. Da nisu bili toliko „rastereceni“ i uspeli da pobede Darusafaku i Cedevitu (a sigurno su mogli) verovatno bi dosli u poziciju da dobiju dosta lakseg rivala u Top8, verovatno Laboral koji nam je dobra „musterija“! Ali nasi nisu nimalo ambiciozni a da jesu danas bi uveliko imali pravo da razmisljaju i o final-four!

Reply

Leave a Comment