Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Гудурић: Морамо да подигнемо одбрану на виши ниво и одиграмо без страха и притиска

Марко Гудурић се истакао ове сезоне у најелитнијем европском клупском такмичењу у битним моментима на неколико утакмица, а пред одлучујући сусрет за пролаз у Топ 16 фазу против Бајерна нада се успеху у према његовим речима најважнијем мечу ове сезоне.

– Очекује нас најбитнија утакмица у сезони пред нашим навијачима. Припреме за утакмицу су исте као и за сваку претходну. Сигурно да има неког притиска на нама, али не смемо да дозволимо да то утиче на нас. Морамо да изађемо екстра мотивисани, да одиграмо најбоље могуће и да пробамо да победимо. Треба да се сконцентришемо на ствари које се договарамо на терену, да одрадимо то што нам је тренер рекао и да победимо пред нашим навијачима.

Бајерну би могла да припадне та част да постане четврти евролигашки тим који је ове сезоне пао у Београду и тако стане уз раме Стразбуру, Реалу и Химкију.

– Победили смо претходне две евролигашке утакмице у Пиониру, али морамо да подигнемо одбрану на виши ниво и да играмо без неког страха и притиска. Мислим да је веома битно да добро отворимо утакмицу, да од почетка уђемо храбро, да се боримо и надамо се победи.

Тешко је ипак остати потпуно смирен пред овако важну утакмицу, али Марко истиче да екипа то једноставно мора постићи.

– Говорим у име свих играча. Сигурно да сви осећамо неки притисак, што од навијача, што сами од себе, али како знамо и умемо морамо да заборавимо то. Ја лично када изађем на терен то све престаје, надам се да ће тако бити са свима и да ћемо победити – закључио је Гудурић.

Повезане вести

Leave a Comment