Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Црвено-бели дочекују Нови Пазар

У заосталој утакмици четвртог кола шампионата Србије, одбојкаши Црвене звезде дочекују екипу Новог Пазара. Утакмица је била одложена због обавеза гостију у Купу изазивача, а биће прилика за нашу екипу да настави серију победа, и изједначи се на првој позицији са Војводином.

Одбојкашки клуб Нови Пазар је основан 1977. године, а од прошле сезоне су чланови најјачег ранга домаћег шампионата. Доста добро су стартовали ове сезоне у домаћим такмичењима. У првенству су у шест утакмица остварили скор од четири победе (Рибница – 3:0, Партизан – 3:0, Клек Србијашуме – 3:0 и Спартак (Љ) – 3:1) и два пораза (Ниш – 2:3 и Војводина 0:3). Са ове четири победе, налазе се тренутно на четвртој позицији са 13 освојених бодова. Испред њих су само Војводина (6 победа, 1 пораз, 18 бодова), Црвена звезда (5 победа, 1 пораз, 15 бодова) и Ниш (5 победа, 2 пораза, 11 поена).Да подсетимо, од ове сезоне, поредак на табели одређује се најпре према броју победа, а тек онда према броју бодова. У Купу Србије су успели да се пласирају у четвртфинале, избацивши Топличке витезове из осмине финала (3:1), док нису били успешни у Купу изазивача, у коме су у обе утакмице поражени од румунске екипе Аркада (1:3, 2:3).

Црвено-бели су након стартног пораза од Спартака у Љигу, забележили шест узастопних победа без изгубљеног сета. У последње до сада одиграном колу, савладан је и „вечити ривал“, иако је прошло мање од четрдесет осам сати од претходно одигране утакмице у Израелу у оквиру шеснаестине финала Купа изазивача, у којој је наша екипа такође била успешна. Звездини одбојкаши неће имати лак задатак да наставе серију победа, али истичу да су спремни за нова искушења, па тако примач црвено-белих, Душан Стојсављевић очекује нову победу:

„Иза нас имамо тешке 2-3 недеље. Успели смо у том периоду да добро одиграмо све утакмице. Имали смо дан одмора, тако да ћемо бити спремни за Нови Пазар и надам се новој победи. Мислим да можемо да наставимо у истом ритму, а да ли ће то бити победе од 3:0, 3:1 или 3:2 није битно. Битно је да побеђујемо и да подижемо форму још више. Имамо добру екипу, са доста добрих играча, атмосфера у тиму је одлична и она се преноси на паркет. Почетни пораз против Спартака у Љигу је био мали кикс, почетна трема, што се види и из утакмица које су уследиле. У наставку шампионата смо решили све у своју корист и надам се да ћемо тако и наставити“, изјавио је Стојсављевић за званични сајт нашег одбојкашког клуба.

У потпуној супротности у односу на резултате које постижу нашој одбојкаши, подршка црвено-белима је јако слаба, и то траје већ неколико сезона, нарочито у утакмицама у којима је Звезда домаћин. Надамо се да ће се ситуација барем мало променити на боље, па позивамо све навијаче да у среду дођу на халу УСЦ „Вождовац“ на Бањици, и помогну Црвеној звезди да забележи нову победу.

Идемо до нове победе!

IV коло Wiener Städtische Суперлиге Србије:

Црвена звезда – Нови Пазар,

УСЦ „Вождовац“, среда, 09. 12. 2015. године, 18h

Повезане вести

Leave a Comment