Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАнализеВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Звездино шампионско славље!!!

Црвено-бели су победом у финалу Купа Србије дошли до четврте узастопне дупле круне, четрнаесте у пребогатој клупској историји.
Остаје да се у суботу од 19 часова, када је заказано Звездино шампионско славље, где ће у оквиру последњег 37. кола Моцарт Суперлиге Србије, дочекати екипу Чукаричког, на најбољи могући начин опросте од још једне успешне сезоне.

,,Брђани” су од екипе која је по први пут у клупској историји играла групну фазу европских такмичења захваљујући катастрофалним одлукама спортског сектора и клупског руководства дошли до тога да у последњем колу ништа не зависи од њих када су летни европски изазови у питању.
Одласком Душана Керкеза и постављањем на његово место Игора Матића, срушени су и европски снови Чукаричког.
Фудбалски ,,неимар” постао је познат по рушењу европских снова пошто је након Чукаричког, успио да ,,поквари” и дотадашњи хит првенства екипу Новог Пазара.
Ни његов наследник Гордан Петрић није направио помак, да би четврти тренер ове сезоне Горан Станић успео колико толико да поправи слику и да доведе Чукарички у позицију да се надају чуду у последњем колу које би могло да их одведе у европске квалификације, иако ништа не зависи од њих.
А да би се то десило, потребно је да Војводина изгуби у Новом Саду од екипе Младости из Лучана, док би Чукарички у том случају морао макар до бода на ,,Маракани”.
,,Брђанима” мотива неће фалити и нема сумње да ће изабраници тренера Горана Станића дати све од себе да се покажу у што бољем светлу не би ли покварили Звездино шампионско славље.
Док ће тренер Горан Станић услед кадровских проблема, бити принуђен да пружи шансу младим играчима-дебитантима у Суперлиги.

  • Минималне су нам шансе за пласман у Европу, то сам казао одмах после меча с Партизаном на конференцији за новинаре. Бићемо без деветорице стандардних играча, због четвртог жутог картона меч пропустиће Игор Миладиновић док су црвене картоне против Партизана добили Марко Доцић и Вукашин Јовановић. Дали смо слободно неколицини играча, конкретно Ивановићу, Тошићу, Аџићу, Стевановићу и Самуровићу – рекао је Станић на конференцији за медије.

Чукарички, иако у подмлађеном саставу, амбициозан је у мечу са шампионом.

  • Циљ је да приведемо сезону најбоље што можемо, одиграмо колико у том тренутку можемо без икаквог притиска. Чукарички се враћа опредељењу да форсира играче из омладинске школе, то ће бити политика клуба у наредном периоду. Меч са Звездом биће најбољи тест за њих. Желимо тој деци да пружимо прилику, неки од њих ће и дебитовати за први тим и то је велика ствар за клуб– закључио је Станић.

За очекивати је да тренер фудбалера Чукаричког Горан Станић црвено-белима супротстави следећих једанаест фудбалера:

Каличанин – Станковић, Серафимовић, Суботић, Роган – Ковач, Сисоко – Никчевић, Милојевић, Ергелаш – Винисијус Мело

Након тридесет и шест одиграних кола фудбалери Чукаричког налазе се на шестој позицији са 57 освојених бодова, бодом мање од петопласиране екипе новосадске Војводине.
Фудбалери Чукаричког забележили су шеснаест победа, девет ремија и једанаест пораза уз гол разлику 56:43.
Екипу предводи млади Игор Миладиновић са једанаест голова и пет асистенција.
Прате га Лука Аџић са шест голова и седам асистенција, колико су постигли и Винисијус Мело и Ђорђе Ивановић који има и шест асистенција.

Фудбалери Црвене звезде и Чукаричког до сада су одграли 68 мечева у свим такмичењима.
Звезда је славила на 54 меча, четири пута меч је завршен нерешним резултатом, док су ,,Брђани” забележили десет победа, уз гол разлику 163:51 у корист црвено-белих. Најубедљивију победу у националном шампионату и једну од највећих у историји црвено-бели су забележили управо против екипе Чукаричког.
Било је то у сезони 1996/97. када је Црвена звезда славила резултатом 8:1 головима Јовичића (3), Вулевића (2), Анића, Мићића и Мариновића.
Последњи сусрет ова два тима одигран је на стадиону ,,Рајко Митић” крајем фебруара, а славили су изабраници Владана Милојевића са 3:0.
Голове за наш тим постигли су Гелор Канга, Шериф Ендијае и Осман Букари.

Са друге стране изабраницима Владана Милојевића након освојене дупле круне остаје да својим издањем на терену испрате и употпуне шампионско славље које ће бити уприличено на трибинама стадиона ,,Рајко Митић”.
Биће то ,,последњи плес” у црвено-белом дресу за капитена Александра Драговића, Немању Милуновића, Османа Букарија…који ће на крају сезоне напустити наш клуб.
А нама остаје да испунимо стадион до последњег места, да прославимо дуплу круну како то само ми умемо, да поред фудбалера поздравимо кошаркаше (дупла круна), одбојкаше (шампионска титула), фудбалерке (дупла круна), рукометашице (дупла круна)…а онда да се окренемо припремама за наредну сезону и нападу на нову Лигу Шампиона, где нас успут чека дуго и врело лето!!!

Пред дуел са екипом Чукаричког тренер фудбалера Црвене звезде, Владан Милојевић, изнео је своја очекивања: 

  • Утакмице са Чукаричким су увек изузетно занимљиве, без обзира да ли се игра на Бановом брду или на нашем терену. Поштујемо екипу Чукаричког, играју константно, не само ове године, већ и претходних. Надахнута су и млада екипа, уз пар искусних играча. Очекујем добру фудбалску представу – почео је Милојевић.

На питање да ли ће неко пропустити последњу утакмицу у сезони, искусни стратег је нагласио да ће одлука бити донета након тренинга уочи дуела.

  • Видећемо после тренинга. Имамо неколико ровитих играча, проценићемо пре утакмице.

Сагласан је Милојевић да нас очекује невероватан спектакл на прослави титуле, те је и сам искористио прилику да позове звездаше на стадион.

  • Очекујем слављеничку атмосферу. Наравно прво морамо да одиграмо утакмицу, максимално озбиљно. Требало би да се одужимо нашим навијачима са једне, а са друге стране да се захвалимо. Синергија између нас је трајала целе године и на крају је крунисана са оба трофеја. Позивам их да дођу у што већем броју, надамо се да ће бити лепо време да сви заједно уживамо. Ко год буде могао нека дође да подржи момке и да заједно прославимо титулу.

Владан Милојевић је отпочео свој други мандат претходне зиме и наставио је да ниже успехе са вољеним клубом.

  • Волим да гледам у даљину, а фудбал за мене значи страст, посвећеност сваког дана и тренутка. Ако радите поштено и дајете све од себе, а тако смо почели још од припрема на Кипру. Момци су за сваку похвалу. Направили смо лепу атмосферу. Част ми је да тренирам овако добре људе, не могу да издвојим само играче већ и моје сараднике, који су стално ту. Главни сам тренер, али има и заслужнијих од мене, цео стручни штаб и сви који су жаргонски речено “људи из сенке”. Урадили су феноменалан посао и поносан сам на њих – закључио је Милојевић.

Пројектовани састав за дуел против Чукаричког:

Глазер – Мијаиловић, Спајић, Драговић, Родић – Стаменић, Хванг – Букари, Иванић, Олајинка – Ендијае.

Главни судија меча биће Јелена Цветковић. Помагаће јој Ивана Јовановић и Александра Костић.
Четврти судија биће Никола Радаковић.
У ВАР соби ће седети Милица Миловановић и Момчило Марковић.

Директан пренос утакмице са стадиона ,,Рајко Митић” између фудбалера Црвене звезде и Чукаричког, можете да пратите на телевизији Аренаспорт Премиум 1, са почетком у 19 часова.

ПРОСЛАВА ДУПЛЕ КРУНЕ, 

НИКО КАО ЗВЕЗДА!!!

Повезане вести

Leave a Comment