Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Партизан – Црвена звезда, одбојкашки „вечити дерби“

Црвено-бели одбојкаши су ушли у висок ритам утакмица. У четвртак су у Израелу победили Хапоел из Кфар Сабе у оквиру шеснаестине финала Купа изазивача, а непуних четрдесет осам сати касније очекује их нова утакмица у домаћем шампионату. И то ни мање ни више него меч против „вечитог ривала“.

Црвена звезда је након стартног пораза од Спартака у Љигу (0:3), забележила четири победе у Првенству Србије без изгубљеног сета. Поражени су Војводина и Ниш у Београду, а Инђија и Рибница у гостима. Звезда се тренутно налази на трећем месту са 12 освојених бодова, једним мање од другопласираног Новог Пазара, и три мање од првопласиране Војводине. Црвена звезда и Нови Пазар имају меч мање, пошто је њихова утакмица одложена због обавеза Новопазараца у Купу изазивача, а тај меч ће бити одигран следеће среде. Црвена звезда је добро стартовала и у Купу Србије, елиминисавши Клек у осмини финала овог такмичења. Са друге стране, црно-бели нису добро стартовали у Првенству Србије, пошто су у шест одиграних утакмица остварили свега две победе, уз четири пораза. У првом колу поражени су од Војводине у Новом Саду (0:3), затим су на свом терену били бољи од Инђије (3:1). Затим су у три сета поражени од Новог Пазару у гостима, а у наредном колу су максималним резултатом савладали Рибницу. Уследила су два пораза у гостима, од Ниша (2:3) и Радничког из Крагујевца (1:3). Тренутно се налазе на осмом месту са седам освојених поена. Елиминисани су и из Купа Србије, где је их у осмини финала избацио пожаревачки Млади радник.

Код Партизана се евидентно осећа недостатак најбољих играча из прошле сезоне, Милије Мрдака и Марка Николића, и ако је судити према тренутној форми, могло би се рећи да је Црвена звезда фаворит у овом мечу. Међутим, никако не би требало потцењивати црно-беле, нарочито имајући у виду потенцијални умор наших одбојкаша. Ипак, као што је капитен црвено-белих, Максим Буцуљевић, истакао пред меч против Хапоела, ритам среда – субота је нормалан за озбиљне екипе, и сматра да се и његова екипа може носити са тим.

„Вечити дерби“ је сам по себи утакмица коју често решава тренутак инспирације, а надамо се да ће Црвена звезда наставити серију победа у домаћем шампионату, и наставити да подиже форму. Екипе се одлично познају, прошле сезоне је одиграно шест „вечитих дербија“, и скор је био 3-3, мада је Звезда све три победе остварила у финалној серији плеј-офа, и на тај начин се окитила новом шампионском титулом. Свакако је најважније бити најбољи када то буде најпотребније, односно када се буде одлучивало о трофејима, а победа у сутрашњој утакмици би направила лепу увертиру за даља искушења на домаћој, али и европској сцени. Позивамо све навијаче да у суботу дођу у дворану Спортског центра „Визура“, и помогну нашој екипи да забележи нова три бода. „Вечити дерби“ у сваком спорту има посебну чар, па додатна позивница у принципу није ни потребна.

Идемо до нове победе!

VII коло Wiener Städtische Суперлиге Србије:

Партизан – Црвена звезда,

СЦ „Визура“, субота, 05. 12. 2015. године, 17h

Повезане вести

Leave a Comment