Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

И руски милиони изгубили вредност у Пиониру, ЗВЕЗДА ЗГАЗИЛА ХИМКИ!

Црвена звезда је у препуном Пиониру, у феноменалној атмосфери, ношена подршком близу 7000 навијача, савладала скупоцени руски Химки и забележила трећу победу у последња четири меча у Евролиги. Овим тријумфом наш тим је направио велики корак ка пласману у наредну фазу такмичења, из незапамћене евролигашке групе, а како сада ствари стоје, кључни меч биће одигран у последњем колу, када у Београд стиже минхенски Бајерн, против којег је Звезда остварила победу и Минхену.

На крају, Црвена звезда Телеком – Химки 96:91, уз нову доминацију Цирбеса и Милера!

8. коло ЕВРОЛИГЕ

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ТЕЛЕКОМ – ХИМКИ 96:91 (27:26, 23:27, 18:16, 28:22)

Хала Пионир

Гледалаца: 7 000

Судије: Роча, Шулга, Фриц

Звезда: Вилијамс 13п, 5ск, 4ас, Ребић, Томпсон 1, Лазић 4п, 5ск, 3aс, Симанић, Симоновић 5, Гудурић 6, Јовић 13п, 3ск, 6ас, 3укл, Милер 25п, 7ск, Цирбес 27п, 7ск, 3укл, Штимац 2п, 4ск

Химки: Рајс 5, Швед 28, Аугустин 14, Копонен 10, Вјалцев 16, Илницки, Моња, Карпенков 12, Тодоровић 4, Ханејкат 2, Шелекето 

Након првих 20 минута, Химки је дошао до предности од три поена (50:53). Звезда је сјајно отворила меча, дошла на старту до великих 21:10, али је изласком Цирбеса и Лазића гостујући тим успео да се врати и на паузу оде са заостатком од пола коша. До првог вођства, Руси су стигли одмах на почетку друге четвртине, али је наш тим преко, у тим тренуцима разиграних Цирбеса и Вилијамса успео да се врати и поведе. Ипак, Швед, који је био убедљиво најрасположенији играч Химкија је везао неколико одличних потеза у финишу полувремена, које је и завршено његовом тројком.

Цирбес је сјајно отворио утакмицу, Милер се разиграо у другом периоду игре, као и Маркус Вилијамс, који је неким потезима подсетио на прошлу сезону. Забележио је 9 поена, 2 скока и 4 асистенције за мање од 9 минута проведених на терену.

Звезда је постигла четири, а Химки чак 7 тројки, што је у многоме и држало госте у игри.

Атмосфера у хали била је сјајна, а ово је само делић исте, са почетка утакмице.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=8ZVuybu0reQ

У другом полувремену, поновио се сценарио са утакмице против Реала. Гости су кренули много боље, дошли до +8 (52:60), али је наш тим преко сјајног Цирбеса успео да се врати у меч, а затим су Милер и Вилијамс наставили где је Немац стао и донели нашем тиму предност.

Након 30 минута било је пола коша предност за госте, а Звезда је преко сјајног Милера успела да дође до +6, али и пропустила прилику да поведе са девет поена предности, када је Милер промашио тројку. Преко расположених Шведа и Копонена, руски тим је направио серију 11:2 и стигао до нове предности средином последњег периода.

Истом мером узвратио је наш тим, а сјајни су били Гудурић и Цирбес, па се у последња два минута ушло с резултатом 88:82. Ипак, три бацања за Шведа, па изгубљена лопта Јовић, вратили су Русе за само неколико секунди, па је уследила драма.

Ипак, потези и закуцавања Милера и Цирбеса, које је тешко речима описати, решили су утакмицу и донели нашег тиму још једну велику победу у Евролиги! Дошла је Звезда на корак од пласмана даље!

4/4 (28:22)

Звезда је направила серију 7:0 и сјајно отворила последњи период игре, а поново је разигран био Квинси Милер, који је и промашио тројку за +9. Руси нису имали решења у нападу, а атмосфера је била све боља и боља како је време пролазило. На седам минута до краја гости су затражили минут одмора.

Копонен је на половини четврте четвртине погодио тројку и вратио свој тим на пола коша заостатка. Повели су гости, али је наш тим ношен навијачима успео да преокрене и у поледња два минута уђе уз предност од шест поена (88:82)!

Након тога, судије додељују три слободна бацања Шведу, а прекршај Гудурићу. Рус је погодио два. Ипак, Јовић је изгубио лопту приликом преношења, а гости погодили, за 88:86, на 01:27 до краја.

3/4 (18:16)

Руси су боље отворили друго полувреме, и слично Реалу из Мадрида прошлог петка успели да створе предност од осам поена (52:60). Ипак, уследила је сјајна серија Звезде, која је предвођена Цирбесом успела да се врати и поново поведе, па је трећи период завршен резултатом 68:69.

 

2/4 (23:27)

Руси су на старту другог периода дошли до првог вођства (27:29), а потом и до +4, па је Радоњић затражио добар тајм-аут. Гости су отишли и на +6, а Драгић промашио два пенала за још већу предност, што је искористио убедљиво најрасположенији момак на терену, Маик Цирбес, и поенима уз фаул смањио заостатак. За потпуни прикључак побринуо се Квинси Милер, који је такође поентирао и погодио додатно слободно бацање (39:39). Сјајни Американац је потом погодио тројку, за 42:39, па су Руси затражили тајм-аут!

1/4 (27:26)

Звезда је одлично кренула, а веома расположен био је Цирбес, па је наш тим дошао до предности на самом почетку утакмице (10:6). И после тајм-аута, наставила је Звезда да игра сјајно, па је предност расла.

У тим тренуцима, на паркет је изашао Маркус Вилијамс и изазвао ерупцију одушевљења.

https://www.youtube.com/watch?v=T3ztF-piDsM

https://www.youtube.com/watch?v=-uS4c5LBVu4

Звезда је у једном тренутку дошла до великих 21:10, али су гости направили серију и вратили се на свега три поена заостатка, на уласку у последњи минута прве четвртине.

Руси су били изузетно шутерски расположени у првој четвртини, која је завршена резултатом 27:26, уз 9 поена Цирбеса.

 

IMG_4442

Црвена звезда против Химкија, у 8. колу ЕЛ, игра за нову велику европску победу, а на овом мечу се Маркус Вилијамс враћа у тим након суспензије!

IMG_4482

Ситуација у нашој групи се не памти, када је Евролига у питању, а тренутно чак четири екипе (Звезда, Бајерн, Стразбур, Реал) имају по три победе. Једну више има скупоцени Химки, а на првој позицији је практично једини „безбедан“, када је реч о пласману даље, турски Фенербахче.

Звезда је у првом мечу против данашњег ривала доживела дебакл (53:91), па ће сигурно имати додатни мотив да пружи максимум вечерас. Тада су први пут у Евролиги у црвено-белом дресу наступили Штимац и Милер, а поред њих двојице, који су сада већ у „систему“, ту је и „повратник“, Маркус Вилијамс, док се очекивао и наступ Немање Дангубића, али га нема у тиму. У тиму нема ни Гала Мекела.

Једини на свом нивоу у првом мечу био је Маик Цирбес, са 15 поена и 14 скокова, а узимајући у обзир његову партију против Реала, треба очекивати много и вечерас од снажног немачког центра.

Повезане вести

4 comments

Kastro дец 5, 2015 at 00:36

Prosto je neverovatno kako ovaj Cirbes igra. Veceras 27, protiv Reala 26. Odlican. Mada je veceras takodje standardno dobar Miler, Vilijams odlican na povratku, Jovic takodje jako dobar, Simonovic fenomenalna odbrana, napad ne bas, ali odbrana nemam reci, perfektna, Guduric kad je bio najpotrebniji odigrao dobro. Sve u svemu jos jedna timska pobeda. Top 16 sada i nije daleko 😀

Reply
dejan дец 5, 2015 at 00:22

Fenomenalno!!!

Reply
josif дец 4, 2015 at 22:48

Cestitke momcima na jos jednoj pobedi i jos jednu neverojatnu noc koju su nam priredili.Posle ovakve pobede netreba komentarisati nista,jednostavno treba uzivati.Nadam se da cemo u zadnjem kolu savladati Bajern i samo odluciti o plasmanu u top 16 neobaziruci se na ostale rezultate u grupi.Pozz.MKD

Reply
rene artoa дец 4, 2015 at 19:34

NAPRED ZVEZDO!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reply

Leave a Comment