Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Звезди припало мучење у Ваљеву, за прекид серије пораза у АБА лиги

У утакмици препуној изгубљених лопти и промашаја, уз једну искључујући грешку и две сјајне индивидуалне роле, Звезда је у Ваљеву прекинула низ од два пораза у регионалној лиги и савладала Металац.

У свакој од прве три четвртине, наш тим је лоше почињао и дозвољавао домаћину да стекне предност, односно смањи разлику. Тек у последњем периоду црвено-бели су дошли до двоцифрене разлику, али уместо да меч рутински приведу крају, допустили да Ваљевци за свега неколико минута приђе и поново унесе неизвесност. У тим тренуцима, Симоновић је погодио три, а Гудурић једну тројку. Бранко Лазић је нешто касније искључен, јер су му суђене две техничке грешке, због симулирања.

Звезда је играла без Скорцанитиса, док је новајлија, Милер, био на клупи, али није улазио у игру, све до три секунде пре краја утакмице.

Током читавог меча, гледали смо обрачун Мекела и Мајсторовића. Први је за наш тим постигао 15 поена, уз по 3 скока, асистенције и украдене лопте, док је капитен домаћег тима постигао чак 28 поена, уз 5 скокова.

Звезда је имала 19, Металац чак 21 изгубљену лопту, док је наш тим из игре шутирао 42%, а домаћин свега 39%…

7. коло АБА лиге

МЕТАЛАЦ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 62:68 (14:16, 17:19, 13:16, 18:17)

Хала Спортова

Гледалаца: 1 500

Судије: Јовчић, Обркнежевић, Војиновић

МЕТАЛАЦ: Кочовић 1, Малешевић 7, Чампара, Кутлешић 4, Јанковић 7, Мајсторовић 28, Пилчевић, Јошило 4, Ракићевић 8, Ђукановић, Бакић 3, Габрић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ребић, Томпсон 5, Мекел 15п, 3ск, 3ас, 3укл, Лазић, Симанић 6п, 5ск, 1ас, 1укл, Тејић 4п, 5ск, 2ас, Симоновић 11п (3/6 за три), 9ас, Настић, Гудурић 7п, 3ск, Јовић 10п, 2ск, 3ас, 5изгл, Милер, Цирбес 10п, 6ск

ТОК УТАКМИЦЕ

1/4 (14:16)

Металац је много боље отворио утакмицу и веома брзо дошао до предности од десет поена (12:2). У нашем тиму на почетку је погађао само Мекел (8 поена), који је са Гудурићем (4 коша) повукао серију 14:2, па су црвено-бели на крају првог дела игре стекли предност од једног коша.

2/4 (17:19)

Металац је као и првом, боље кренуо и у другом периоду, а доминирао је Мајсторовић, који је везао девет поена (укупно 15), за +4 свог тима (24:20). Мекел је наставио да вуче Звезду и постао први двоцифрени у свом тиму (погодивши уз фаул) већ у 16. минуту. Домаћи су водили све до последњег минута, када су Томпсон, Тејић и Симанић довели црвено-беле до вођства на полувремену (35:31).

3/4 (13:16)

У нимало лепој утакмици, трећа четвртина је, чини се, била још тежа за гледање од прве две, па је виђено готово више изгубљених лопти него погођених шутева. Звезда је ушла лоше и у друго полувреме и готово четири минута чекала на прве поене, када је тројку погодио Симоновић. Срећом, ни Металац није био бољи, па није успео да уради ништа више од почетног изједначења. У самом финишу наш тим је тројкама некадашњег капитена (две) и Марка Гудурића (једна) дошао до +8 (51:43). Овај део игре завршен је резултатом 51:44 за црвено-беле.

4/4 (18:17)

Коначно је Звезда боље отворила један део игре и успела да први пут стекне двоцифрену разлику, серијом 4:0 (55:44), па је Ђокић затражио тајм-аут. Бранко Лазић је након тога два пута за минут добио техничку грешку због симулирања, те је аутоматски искључен, а домаћи су направили серију и пришли нашем тиму на свега три поена заостатка. Ипак, до краја, Звезда је сигурном игром дошла до предност од шест поена, којој је мече и завршен.

——————————————————-

Повезане вести

1 comment

Gašpar окт 26, 2015 at 23:23

Koja blamaža od igre, tompsona, koliko je ujutro istjerati, onog debelog nogirat pod hitno, a dobro bi bilo sa njima da pođe i radonjić i mekel…

Reply

Leave a Comment