Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Одбојкашице стартују у Купу ЦЕВ

Одбојкашице Црвене звезде ће другу годину заредом учествовати у ЦЕВ Купу, а противник у шеснaeстини финала биће екипа Кралово Поле из Чешке. После две добре утакмице у Суперлиги и освојеног бода против Визуре, црвено-беле ће пробати да остваре добар резултат у Брну и стекну предност пред реванш у Београду.

Чешка екипа сачињена је углавном од домаћих играчица и представљају праву непознаницу. У домаћем првенству налазе се на седмом месту, уз само једну победу (3:2) из три одиграна меча. Американка Кеди (средњи блокер) главна је узданица тима, али се касно прикључила, и као и сама екипа, још није у правој форми. Без обзира на све то, тим из Брна не би требало да представља већи проблем нашим одбојкашицама.

Звезда је после почетне победе од 3:1 у Параћину одиграла дерби са Визуром, вратила се од 2:0 до 2:2, и најавила добру сезону. Бојана Миленковић и Катарина Маринковић издвајају се као лидери тима, а најбоље их прати Катарина Чанак. Јасно је да блок још увек не функционише како треба, те ће то бити најбитнија ствар за поправити.

Екипа је јутрос отпутовала у Чешку, а међу путницима је и Весна Читаковић-Ђуришић, која није играла прве две утакмице и ово би требало да буде њен деби у црвено-белом. Љубица Кецман, која се скоро прикључила екипи, остала је у Београду, као и повређене Николина Лукић, Јелена Трнић, Олга Јејић и Милка Стијепић.

Реванш утакмица на програму је 10. новембра у Београду.

Црвена звезда ће, уколико елиминише Чехиње, у осмини финала (9. и 16. децембар) играти против победника двомеча Волеј Кениц (Швајцарска) – ХПК Хаменлина (Финска). Уколико не успе да се пласира у осмину финала Купа ЦЕВ, Црвена звезда ће такмичење наставити у шеснаестини финала (9. и 16. децембар) Купа Изазивача 2016, против победника дуела 2. кола: ЦСМ Букурешт (Румунија) – Јединство Брчко (Босна и Херцеговина).

Утакмица ће бити одиграна у дворани Местска Хала Водова у Брну, у уторак 27. октобра, у 18ч.

Повезане вести

Leave a Comment