Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Саопштење КК Црвена звезда Телеком

КК Црвена звезда Телеком, саопштава да је у четвртак поподне добио скандалозну одлуку ФИБА у спору са италијанским клубом „Орландина“ око компензације за свог некадашњег играча Војислава Стојановића.

Одлука коју је донела ФИБА, по којој за четворогодишње улагање у некадашњег кадетског, омладинског и јуниорског репрезентативца Србије , МВП-ја јуниорске Евролиге, и пројектованог првотимца нашег клуба износи 29.000 (словима двадесет девет хиљада) евра, сматрамо преседаном и отимачином, у којој су све „маске пале“.

КК Црвена звезда Телеком је у детаљној документацији коју је проследио у седиште ФИБА, до најмање ставке образложио своје реалне трошкове током развоја Војислава Стојановића, која су износила 70.523 евра за четири сезоне.

Уместо било каквог коректног договора и компромиса, држећи се прописа, не спорећи одлуку играча Војислава Стојановића, да не потпише професионални уговор са КК Црвена звезда Телеком, током лета добијали смо срамне понуде из Италије, попут оне о обештећењу у висини од 10 хиљада евра, од клуба „Орландина“, која је, да безобразлук буде већи, тражио ЛОЦ (леттер оф цлеаранце) од Кошаркашког савеза Србије, иако са нашим клубом није постигао никакав валидан договор.

Целокупна преписка која је трајала више месеци, заправо је била само увод у отимачину која је легализована 22.октобра ове године. ФИБА је пресудила да обештећење за развој играча који је у клубу провео 4 сезоне и константно напредовао као играч, вреди 29 хиљада евра?

Овакву одлуку сматрамо као још једно понижење српске кошарке, и легализацију отимачине у којој ће богатији бити још богатији, они који раде и стварају, без шансе да буду равноправни, вец само производна трака за имућније.

Да ситуација буде још гора и апсурднија, одвођење деце из Србије, је оркестрирано од стране менаџера, а у конкретном случају Зорана Савића, кога не треба звати легендом наше кошарке, него „мешетаром” који треба да се стиди. Он и његов брату, су директно одвели Војислава Стојановића у анонимни италијански клуб „Орландина”, тиме што су му гарантовали у уговору, да ће наводно бити у првој петорци и да ће имати гарантованих 25 минута игре на свакој утакмици?

Ово су несвакидашњи елементи у било ком уговору кошаркаша, и представљају праву превару.

Нама као клубу, али и целокупној српској кошарци, оваквом одлуком саопштено је овога пута директно, да је наша улога у будућности, да будемо развојни центар младих играча за богатије лиге и средине.

Из тог разлога, КК Црвена звезда Телеком ће овога пута, такође директно, саопштити кога уз Зорана Савића и његовог брата, сматра одговорним за ову срамоту. Дошао је у ФИБА директно из Србије, некада је био играч и капитен Црвене звезде. Зоран Радовић, један од директор ФИБА , већ доста дуго покушава користећи високу позицију у ФИБА да наметне своју вољу у овом региону, уместо да на било који начин брани интересе српске кошарке. Листа његових покушаја и гафова је подугачка.

Зоран Радовић је као „сива еминенција и уобичајени саветник из сенке” покушао да води КК Црвена звезда преко своје „продужене руке” Милана Опачића. Резултат смо видели ми који смо у клубу од 2011.године ( када је доведен и Војислав Стојановић), када смо затекли четворицу играча под уговором, и милионске дугове. Време је да српска јавност сазна да је у периоду владавине тих људи, наш клуб задужен за додатних 8,5 милиона евра, и гурнут у суноврат, који смо напорним радом успели да зауставимо.

КК Црвена звезда Телеком је Војиславу Стојановићу понудио четворогодишњи, за наше прилике изузетно добар уговор, и то Зоран Радовић добро зна, јер га је о томе, обавестио Зоран Савић, што значи да су заједно утицали на овакву срамну одлуку ФИБА.

КК Црвена звезда Телеком је зарад интереса српске кошарке и добрих односа са свим важним факторима у европској кошарци, ћутао у многим случајевима, у којима је могао или трпео штету, али више неће!

Посебно нећемо ћутати на отимање играча, попут случаја Војислава Стојановића, некадашњег МВП-ја јуниорске Евролиге и репрезентативца наше земље, чији развој по мерилима ФИБА и два Зорана, вреди 29 хиљада евра. Зато позивамо високе функционере ФИБА, који су у удобне фотеље у Женеви сели користећи КСС, да се огласе и објасне нам, какав они то проблем имају са Црвеном звездом, шта можда желе да буду у Црвеној звезди, и како они то штите интересе српске кошарке? Можда им мандате у ФИБА истиче, па желе да се на време удоме у српској и регионалној кошарци

Такође очекујемо, да нас наш национални савез – КСС, коме је ФИБА не тако давно претила разним санкцијама, заштити од крађе и одвођења младих, талентованих играча.
Изгледа да се поједини фунцкионери ФИБА са наших простора, више баве менаџерисањем око играча, него својим послом.

Молимо челнике ФИБА, Председника и Генералног секретара, као и Председника КСС-а, да нас заштите од појединих бахатих, високих функционера ФИБА. У противном, КК Црвена звезда Телеком неће одустати од борбе за своја легитимна клупска права, и у том смислу права заштите националне кошарке, коју многи из Европе понижавају. Такође ћемо појединце који су учесници у свему овоме, тужити надлежним европским судовима.

КК Црвена звезда Телеком

Повезане вести

3 comments

nele окт 24, 2015 at 06:39

A zar Voja nije mogao prosto da saceka i da nastavi sa radom u Zvezdi i da i dalje napreduje pa se jednog dana u relativno skorijoj buducnost lepo proda za milion evra kao sto je to uradio Kalinic!! Kako tako lako Srbi prodaju sebe i druge za saku evra, e to mi nikada nece biti jasno!!

Reply
dejo окт 23, 2015 at 17:44

Moja puna podrska u vezi ovog slucaja upravi naseg KK Crvena Zvezda ,sto se tice ovog malog to mu nece ni malo donijet dobrog u daljoj karijeri a inace mu se nece dobro pisat jer je pokazao time da se lako prodao

Reply
Pera окт 23, 2015 at 14:36

Tako je i iza ovog saopštenja mora da stane kompletna Zvezdaška javnost. Ovi drugi me ne interesuju. Ja samo ne razumem igrača jer je on sa klubom za koji navija i koji mu je sve dao završio za sva vremena. Svi takvi slučajevi u istoriji srpske košarke su se završili lošom karijerom igrača. To što su jajare stavile 30000E u džep nema veze.Kad igrač ovako pljune na heleb koji ga je hranio i odgajio najčešće prodje loše. Dakle za sitne pare lakomi roditelji i klinci upropaste svoju budućnost.

Reply

Leave a Comment