Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Божовић: „Утакмица са Борцем је у овом тренутку дерби шампионата!“

Утакмицом 15. кола против Борца која се игра у суботу од 17 часова на стадиону „Рајко Митић“, Црвена звезда ће завршити први део првенства.

Извесно је да ће црвено-бели овај део првенства завршити на првом месту, а након директног окршаја са другопласираном екипом на табели, знаће се и колика ће разлика у бодовима бити.

Шеф струке Црвене звезде, Миодраг Божовић, истакао је да веома поштује Ненада Лалатовића и рекао да цени оно што је урадио са екипом Борца.

– Мислим да је Борац најпријатније изненађење овог делог првенства. Биће тешко, јер се заслужено налазе на другом месту. Допада ми се начин на који играју – доста отворено, нападачки. Надам се да ћемо успети да их победимо, и да ће утакмица бити отворена, добра за гледање јер то је у овом тренутку дерби шампионата. Њих води Звездин човек који ће хтети да покаже да је неоправдано одавде отишао, и имаће мотив као што сам и ја имао када сам водио Борац против Црвене звезде. Његова залуга за овакав пласман Борца је велика, јер Борац никада није био овако пласиран. Надам се да ће Борац остати на месту на којем је сада. Познајем Лалатовића, ценио сам га и раније, и показао је и овим резултатом да је јако талентован тренер. Надам се да ћу ја изаћи као победник из тог дуела – рекао је Миодраг Божовић.

Луис Ибањез је имао слична очекивања као и „Гроф“.

– Шеф је све рекао. Очекујемо победу као и пре сваке утакмице. Борац је показао да је добра екипа самим тим што су други на табели. Надам се да ће бити добра утакмица и да ћемо играти добро. Даћу свој максимум као и увек, јер увек сам играо борбено. Можда немам толико квалитета да могу играти боље, па то надокнадим борбеношћу – рекао је Ибањез, и додао да је истина да Звездини играчи током утакмица претрпе много удараца.

– Сваки клуб када игра против Звезде игра оштро. Имамо квалитетне играче које не могу заставити, па им једино преостаје да ударају. Драго ми је да имам са Звездом оволико победа – рекао је Ибањез.

Божовић сматра да иако екипа игра добро, то и даље нису рутинске победе, како се често интерпретира.

– Не мислим да побеђујемо рутински. И против Војводине је прву шансу имао Ожеговић, тада нас је Крахиман спасао. Ми се трудимо да играмо офанзивно, а када тако играмо, рањиви смо позади. И Ибањез и Петковић играју високо, па често два последња играча стоје на широком простору. Али, то је Звезда, навијачи то очекују, и наше је да се потрудимо да дамо противнику што мање прилика за гол – објаснио је Божовић, и осврнуо се на ситуацију око играчког кадра.

– Кадровска ситуација је добра. Орландић је дуже повређен, Рендулић такође, и њих двојица нису имали среће са повредама ове сезоне. Од недавно је и Веред повређен, а сви остали су здрави. Тим који побеђује се не мења, али увек постоји могућност повреда и прехлада.

Последњих дана се много пише о Марку Грујићу. Помињу се и велике цифре, а „Гроф“ је упитан да открије како гледа на све то.

– Колико сам упознао Грујића, те приче не могу да га промене. Знате да је имао понуду за одлазак и пре почетка првенства. Он је сам рекао да не жели да иде, да жели да игра у Црвеној звезди и да хоће да остави неки траг. Е сад, увек постоје непристојне понуде. Ако би стигла нека таква, нормално да је не бисмо одбили обзиром на финансијску ситуацију, али све под условом да он жели да оде. Ја мислим да он то не жели, мислим да има још доста простора за његов напредак као фудбалера, још ствари које може да исправи. Нисам изненађен што се дигла толика прашина око њега.

На крају, Миодраг Божовић је позвао навијаче да се одазову акцији добровољног давања крви.

– У уторак ће у Медија центру бити организовано давање крви, тако да позивам све људе који су у могућности, да дају своју крв и помогну некоме – рекао је Звездин тренер.

Повезане вести

2 comments

zoki delija окт 24, 2015 at 08:22

Peković definitivno nije u formi ali ne mogu svi biti.Prošle sezone njegovi prodori su nas spasili više puta a nema više ni Laza.Mislim da treba da bude malo defanzivni.

Reply
ShoNe окт 23, 2015 at 17:59

Voleo bi da neko uradi statistiku igsra Zvezdinog A reprezentativca Marka Petkovica. Interesuje me koliko u proseku gubi lopti po utakmici i koliko smo golova primili iz njegovih gresaka.

Reply

Leave a Comment