Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Срнић: Хвала саиграчима на асистенцијама

Своју најбољу партију у црвено-белом дресу, у среду против Војводине пружио је Славољуб Срнић.

Звездино летошње појачање које је стигло из Чукаричког, „пресудило“ је Војводини у дерби утакмици 13. кола. У Јагодини му је главни арбитар покварио дебитантски гол црвеним картоном, али против „Воше“ је имао ноћ из снова.

Истина је да сам против Јагодине зарадио искључење што ми је покварило ужитак након првенца у Звездином дресу. Против Војводине је зато све било као у бајци! Постигао сам хет-трик, забележили смо 11. узастопну победу, играли смо добро и на крају се одлично провели на концерту. Ово ми је, иначе, од повратка у клуб тек други меч на Маракани, после вечитог дербија. Захвалио бих се саиграчима који су ми асистирали. Не бих заслуге пребацивао само на мене, јер смо фантастична екипа која на сваком мечу промовише новог јунака – сматра јунак јучерашње утакмице.

Звезда је на тај начин забележила и 11. везану победу, а сви се питају до које цифре ће тим Црвене звезде стићи.

Не размишљам о томе. Идемо из меча у меч, звучи као фраза, али тако је. Волео бих да крај серије буде у мају и да сезону завршимо дуплом круном. Међутим, има још много да се игра, нисмо ни до пола првенства стигли. Предност коју имамо у односу на ривале јесте велика, али могли бисмо да кажемо да смо наслову првака близу у случају да се бодови не деле. Овако…

Срнићу није било лако да одговори на питање око голова, и да одабере најдражи.

Сваки гол који постигнем у Звездином дресу мени је посебно драг. Али, ако баш морам неки да издвојим, нека то буде први. То кажем зато јер је дошао после промашеног пенала. Обично се деси да након тога уследи шок и да екипа падне на психолошком плану. То се нама, на сву срећу, није десило. Победе и добре игре уливају нам огомно самопоуздање. Знали смо да треба да наставимо са нашом игром и да резултат неће изостати – објашњава Срнић.

Борац из Чачка, наредни противник Црвене звезде, најпријатније је изненађење првенства. Некадашњи Звездин тренер, Ненад Лалатовић, успео је да се са Борцем „усидри“ на другом месту на табели.

То ће бити још један тежак меч у низу. Играмо на свом стадиону, фаворити смо због игре и свега што приказујемо у овом првенству. Међутим, Борац је другопласиран на табели, тако да ћемо утакмици приступити максимално озбиљно и, надам се, освојити нова три бода – рекао је Срнић.

Повезане вести

Leave a Comment