Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаМлађе категоријеНајновије

Митровић уз кампере у Врњачкој Бањи

Идеја за организацију Звездиног летњег кошаркашког кампа у Врњачкој Бањи била је пун погодак. Због великог интересовања и попуњености свих капацитета Звездиног кампа на Златибору, одлучено је да се једна смена, и то од 1. до 7. јула, одржи и у Врњачкој Бањи, што се показало као исправан потез. За кратко време попуњено је свих 50 места, а малишани из целе Србије похрлили су у Врњачку Бању да по стручном програму КК Црвена звезда усавршавају своје кошаркаше вештине.

Кампери су били смештени у апартманима Вила краљица, два пута дневно тренирали су у хали Владе Дивац, а тренери су им држали и теоријска предавања о кошарци која су била употпуњена гледањем и анализирањем разних ситуација путем видео бима. У паузама између тренинга било им је омогућено да користе градски олимпијски базен, што је представљало право ужитак за све полазнике кампа.

zzzzzzzzzz07072015-vranjacka-banja-2

Промотер Звездиног кампа у Врњачкој Бањи био је Лука Митровић. Долазак капитена црвено-белих искоришћен је и за додатну промоцију кампа, па је у самом центру града направљен импровизован кошаркашки терен. Кампери су на делу могли да виде део умећа Луке Митровића под обручима, али и да се опробају у директном дуелу против њега:

Овај Звездин камп је заиста сјајна ствар. Деца су у прилици не само да много тога науче о кошарци већ и да се међусобно друже и то су успомене које остају за читав живот. Програм рада који су имали је изванредан, а оно што овај Звездин камп разликује од других је што нуди прилику да најталентованија деца обуку црвено-бели дрес, заиграју у некој од такмичарских селекција и тако остваре своје снове – рекао је Митровић који је малишанима уручио дипломе и медаље. Такође, Звездин капитен је поделио и специјалне награде које су биле намењене најбољим учесницима кампа.

Није изостало ни незаобилазно сликање и подела аутограма, а Митровић је дуго одговарао на питања малишана која су углавном била везана за његове почетке и каријеру у Звезди:

Занимало их је да сазнају много тога. То ме увек обрадује, јер на тај начин показују колико воле кошарку. Задовољство ми је било да се дружим са њима – закључио је Митровић.

И камп у Врњачкој Бањи у значајној мери помогли су спонзори „Sport Vision“, Дива, Ласта и Идеа која је по завршетку кампа за све учеснике обезбедила слатке пакете.

Повезане вести

Leave a Comment