Moja Crvena Zvezda
ВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Трећи међународни форум „Фудбал за пријатељство“

Берлин је за викенд угостио трећи међународни дечији форум – организован у оквиру друштвено одговорног пројекта “Фудбал за пријатељство” компаније Газпром. Чак 670 деце је узело учешће у овом пројекту током 2015.године, док га је додатно подржало више од 100.000 деце и одраслих – укључујући познате спортисте и уметнике.

Током програма форума, деца су имала прилику да се друже са својим вршњацима из других земаља и фудбалским звездама – попут глобалног Амбасадора пројекта, Франца Бекенбауер – као и да учествују на Међународном турниру уличног фудбала омладинских тимова. На самом турниру, ФК Црвена звезда је изгубила у четвртфиналу од Галатасараја, а победник такмичења је ФК Рапид.

После форума, сви учесници су присуствовали Финалном мечу УЕФА Лиге шампиона између Барселоне и Јувентуса на Олимпијском стадиону у Берлину.

Пресрећни смо што смо учествовали на оваком великом и одлично организованом догађају. Жао нам је што се нисмо боље пласирали, али деца су уживала у дружењу са вршњацима из других земаља. Врхунац је групни одлазак на финалну утакмицу Лиге шампиона. Сигуран сам да ће деца ових пар дан памтити до краја живота – изјавио је Небојша Стаменковић, тренер омладинаца ФК Црвена звезда.

Не могу да вам опишем колико сам срећна што ми се указала прилика да учествујем у овако великом пројекту и што сам баш ја изабрана да на прес конференцији поставим питање чувеном Бекенбауеру и то још на немачком. Дивно смо се дружили са другарима из других земаља, уживали у лепотама Берлина. Испунила ми се и жеља да уживо гледам Месија – изјавила је видно узбуђена Уна Козић, млада новинарка која је иначе и део тима ЖФК Црвена звезда.

Повезане вести

Leave a Comment