Moja Crvena Zvezda
Архива

Pešić izabrao igrače za FIBA Ol-star

Svetislav Pešić
Svetislav Pešić

Trener Crvene zvezde Svetislav Pešić i ove godine je u programu pod okriljem FIBA selektirao najbolje juniore (igrače do 18 godina) koji će učestvovati na Ol star meču u Kaunasu u vreme Evrobasketa u Litvaniji. Na adresu Košarkaškog saveza Srbije stigla su četiri poziva imenovana na Aleksandra Cvetkovića, Vasilija Micića, Nenada Miljenovića i Nemanju Dangubića.

O celom projektu Pešić je rekao:

– FIBA po drugi put organizuje ovu Ol star utakmicu. Ideja je moja, s obzirom da sam zadužen za omladinsku košarku, a ujedno sam i mentor na FIBA studijama za mlade trenere. Prvi put utakmica najboljih igrača Evrope do 18 godina održana je u Katovicama 2009. godine. Utisci su bili izvanredni. U dvorani je bilo oko osam hiljada ljudi, a rađen je i direktan televizijski prenos. S obzirom na tako pozitivan odjek, ova OL star utakmica poprimiće tradicionalni karakter – rekao je Pešić i dodao:

-Mnogo sam putovao ove godine, video sam sva prvenstva mlađih kategorija. Prvo sam napravio širi izbor, a onda skratio spisak na 24 imena. Sačuvali smo i šest rezervi ukoliko dođe do povreda ili nekih nepredviđenih situacija – objasnio je Pešić.

Igrači iz Srbije ponovo će biti prilično zastupljeni, a i Crvena zvezda će imati svoju perjanicu u liku Aleksandra Cvetkovića:

-U Poljskoj 2009. godine bili su selektirani Musli, Nedović, Radosavljević, Anđušić i Đekić. I ove godine sam selektirao četvoricu igrača iz Srbije, jer su svojim igrama i talentom apsolutno zaslužili mesto. Utakmica će se igrati u Kaunasu, dan pre finala Evrobasketa, a najavljeno je da će Ol star meču prisustvovati oko 10 hiljada ljudi, takođe će biti obezbeđen i direktan televizijski prenos. Sve igrače ću ja trenirati dva dana, a četvorica trenera koji će voditi belu i plavu ekipu biće izabrana na osnovu najboljih proseka na FIBA studijama. Zanimljivo je da ni jedan igrač nije odbio poziv što najbolje govori u prilog tome koliku želju imaju ti mladi košarkaši da se pojave na ovoj manifestaciji – zaključio je Pešić.

Повезане вести

2 comments

Leave a Comment