Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Филиповић: Звездаш сам од главе до пете, ко би одбио Звезду?

Зоран Филиповић је први званични кандидат за место тренера Црвене звезде. У среду, на стадиону „Рајко Митић“, разговарао је са Светозаром Мијаиловићем и Звезданом Терзићем о клупи Црвене звезде. У разговору за „Вечерње Новости“ каже да би врло радо дошао у Звезду поново.

Позив Звезде се, наравно, не одбија, па некадашњем голгетеру црвено-белих није било тешко да прекине одмор и уживање на мору.

Ко би одбио Звезду? Част је бити тренер нашег најтрофејнијег клуба, а ја као звездаш од главе до пете, имам и обавезу да разговарам иако знам да нисам једини кандидат.

Разговор је трајао сат времена.

Причао сам са председником Светозаром Мијаиловићем и генералним директором Звезданом Терзићем и могу да кажем да смо претресли много тема. Челници Звезде су хтели да чују моја размишљања, идеје, тражили да кажем како видим тренутну ситуацију, шта мислим о играчком кадру, да ли су потребна појачања и на којим местима…

Да ли сте и нешто обећали?

Када си тренер Црвене звезде обећања нису потребна јер је циљ увек дупла круна. И ја сам им рекао да очекујем шампионску титулу пошто сам у мом првом мандату освојио „само“ Куп. Кажем само, јер сам за те две непуне године, од 2001. до 2003, као и сваки звездаш, осећао обавезу да освојим најзначајнији трофеј у нашем фудбалу.

Филиповић напомиње да су и резултати у Европи веома значајни:

У то време имали смо одличан тим, са Видићем, Пјановићем, Бошковићем, Младеновићем, Гвозденовићем и у Европи смо заиста ограли добро. Избацили смо прво Казахстанце, а затим и Верону (0:0 и 2:0), да би нас елиминисао Лацио. После 1:1 на „Маракани“, изгубили смо несрећно у Риму са 1:0 голом Кијезе. Верујем да ће нова Звезда имати шта да покаже и на интернационалној сцени.

Одбор за хитна питања кога сачињавају: Мијаиловић, Терзић, Кокеза, Тончев и Ђорђевић, има начелан план да до 1.јуна одлучи ко ће бити нови шеф стручног штаба Црвене звезде. Вртешка се наставља, а у столицама су према натписима медија, поред Зорана Филиповића, једини званични кандидати Пижон Петровић и Милован Рајевац, а затим и Норвежанин Тронд Јохан Солид, Драгомир Окука, Милорад Косановић (још увек), и Миодраг Гроф Божовић и Мирослав Ђукић, који су нереалан избор, као Иван Јовановић.

Повезане вести

Leave a Comment