Moja Crvena Zvezda
Архива

Najava : Ren – Crvena zvezda

Veliki sam optimista po prirodi, nepopravljivi, i da smo izgubili većim rezultatom od trenutnog, ja bih očekivao prolaz. Kada navijate za klub kao što je Crvena zvezda, ništa Vam drugo ne preostaje. Kada odrastate uz i sa oreolom prvaka evrope i sveta, kada Vam se klanja cela planeta, kada prelistate najlepše strane naše istorije, večnu, najlepšu priču i vidite ko je padao na kolena pred vašim klubom, koje su se veličine tresle pred susret sa njom, koje su legende i veličine igrale i predvodile moj tim, moju ljubav, recite mi šta drugo mogu da očekujem? Padala je Evropa cela, ako Bog da sreće, pašće i Ren! Ja i dalje verujem!

Neću se osvrtati na prvi meč, on je sada iza nas. Idemo u Francusku na drugo poluvreme, predvodi nas pobednik. Glavu gore, gledajmo pravo i hrabro. Iako sa francuzima nismo imali naročito sreće u prethodnim duelima, upravo protiv jednog od najboljih i najtrofejnijih klubova iz te zemlje smo i ostvarili najveći uspeh. Poslednje gostovanje je bilo za infarkt. Od 2:0 do ’95 minuta i 2:2 protiv Strazbura. Pre toga ’98 godine protiv Meca smo posle penala prošli u narednu rundu, gde nas je čekao Lion. Ja ne bih imao ništa protiv takvog ishoda ponovo. Jer kada god smo dolazili do penala protiv francuskih ekipa ( Olimpik Marsej, Mec, PSŽ ), bili smo uspešniji. Ma nije mi ni bitan način, bitna je Zvezdina pobeda i prolaz.

Dakle, odigrali smo, zaključno sa duelom od prošlog četvrtka sa Renom, 10 utakmica protiv francuskih ekipa uz bilans od 1 4 5 u korist francuza, gol razlika 11:15. Jedina pobeda ostvarena je protiv Meca, a porazi osim Rena i Meca su iz utakmica protiv Liona u oba duela, mi smo kao domaćini igrali u Bukureštu i Monpeljea, domaćini u Sofiji.

Odlučio sam da ne pišem puno jer ćemo svi u četvrtak isto osetiti. Isto smo osetili prošli četvrtak, isto smo osetili kada smo puni očekivanja svako svojim putem kretali prošlog četvrtka na prvo poluvreme dvoboja. Od onog trenutka kada smo saznali protivnika, od trenutka kada smo prošli Ventspils pa sledeće dve nedelje. Ono zbog čega se živi, zbog čega se umire. Leptirići su tu, jesam zaljubljen. Ona me je ukrala i uništila za druge. Dao bih za nju sve što imam i mogu i opet bih imao sve. Imao bih nju. Čekaću onaj osećaj opet u petak ujutru da svrati, tada nam je novi sastanak.

Kada ste mali maštate o svemu i sve je na dohvat ruke. Sve je lako i dostižno, samo je pitanje vremena. Tako ste jedan astronaut, drugi dan doktor, treći veterinar, četvrti imperator.. ja sam maštao o tome da se ponove Bari i Tokio, Liverpul i London, Minhen, Arsenal i Roma.. Iako smo bili pod sankcijama, mislio sam sad ćemo mi to čim budemo mogli da zaigramo u Evropi, mi smo Zvezda. Nisu me napustile te misli ni dan danas. Dao bih sve godine maštanja i snova za Zvezdin prolaz, jer je Zvezdina radost ostvarenje sna. Sad nisam mali i polako se stari a ja verujem u to i dalje. Momci, dignite glavu i hrabro na “Galske petlove”. Vi ste Zvezda i niko drugi nema tu privilegiju. Znate da millioni srca kucaju za Vas, da dišu kao jedan do konačne pobede. Tajna pobede leži u hrabrosti. Nema predaje! U četvrtak svi smo uz Vas, igrajte za grb, ponos i čast! Ja i dalje verujem!

 

Ren – Crvena zvezda četvrtak 25. avgust 2011., 18:30h, plej-of za Ligu Evrope revanš meč, stadion : “ Route de Lorient”, Ren.

Повезане вести

10 comments

Leave a Comment