Moja Crvena Zvezda
Архива

Zvezdaši širom sveta proteklog vikenda

Kao i tokom protekle sezone, posle svakog vikenda ispratićemo učinak naših nekadašnjih igrača i trenera širom sveta.

Krenimo od Engleske, gde nas predstavljaju Nemanja Vidić i Nenad Milijaš. Ipak, nijedan od njih dvojice ovog puta nije zaigrao za svoje timove. Nemanja zbog povrede, koja će ga odvojiti od terena na nekoliko nedelja, a Nenad, jer se prema rečima trenera Mekkartija nije izborio za mestu u timu sa O’ Harom.

Milan Biševac

U Francuskoj, u kojoj igraju čak četiri nekadašnja defanzivca našeg kluba, Milan Biševac, zaigrao je za skupoceni tim PSŽ-a protiv Valensijena, čiji je kapiten do ovog leta bio i pomogao svom timu da ostvari pobedu. Ceo meč odigrao je još jedan defanzivac, Nemanja Pejčinović u remiju svoje Nice sa Tuluzom odigrao svih 90 minuta. U timu gostiju nije bilo Pavla Ninkova. Remi Bordoa i Oksera u dresu domaće ekipe sa klupe je odgledao Vujadin Savić.

U Holandiji, Jagoš Vuković je odigrao devedeset minuta za Rodu, dok je u debaklu Herenvena protiv Tventea (1:5) Filip Đuričić zamenjen u finišu meča. Nenada Srećkovića, koji je nedavno prešao u De Grafšap nije bilo u timu.

U Rusiji, Ognjen Koroman je odigrao 55 minuta za svoj tim, dok u dresu Zenita nije bilo Aleksandra Lukovića, zbog povrede leđa. Slavoljub Muslin je kao trener Krasnodara zabeležio poraz 1:0 od Lokomotive. Dušan Anđelković u njegovoj ekipi odigrao je ceo meč, a Ognjena Vranješa nije bilo u timu. Nikola Mijailović odigrao je ceo meč u remiju Amkara i Rubina.

U Austriji, Milan Dudić u ekipi Šturma, odigrao je ceo meč na gostovanju bivšem klubu Salcburgu i dobio žuti karton u 90.minutu, pri rezultatu 1:1.

U našem šampionatu uspešan je bio Darko Spalević, koji je i u drugom meču pogodio za Radnički. U dresu Vojvodine strelac je bio Abubakar Oumaru. Zoran Njeguš na klupi Spartaka osvojio je jedan bod na gostovanju u Kragujevcu.

U prvenstvu BiH, Aleksandar Pantić bio je strelac protiv ekipe Zvijezde, u dresu Rudara.

Miloš Trifunović

Svoje predstavnike imamo i u Aziji. U derbiju Bjudonkor-Paktkhor (2:1), Miloš Trifunović je bio strelac i učvrstio svoje mesto na listi najboljih strelaca lige, na kojoj je ubedljivo prvi. U Kini, Jevtić je takođe bio strelac u sredu u vandrednom kolu, dok za vikend nije pogodio. Do sada na 5 mečeva ima 5 postignutih golova  i nekoliko asistencija. U Kazahstanu, Branimir Subašić postigao je dva pogotka za svoj novi klub Kazar.

U Južnoj Americi, tačnije u Ekvadoru, Ernan Barkos bio je dvostruki strelac i ovog vikenda. Ovaj igrač u poslednjih nekoliko mečeva igra fenomenalno, čak je u jednom bio strelac i pet pogodaka.

Neki šampionati još nisu počeli, a među njima su Italija, Španija, Grčka…

Повезане вести

11 comments

Leave a Comment