Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатДруги пишуНајновијеФудбал

Јовић и Орлaндић наставили серију, МБођ дебитовао, Звезда се не предаје!

Фудбалери Црвене звезде савладали су Рад 2:0 головима Орландића и Јовића, у 26.колу Јелен Суперлиге на празној Маракани. Асистент је био Александар Катаи.

Рад је запретио већ у првом нападу, када је после одличне акције Веселиновић изашао сам испред Рајковића и погодио пречку! Звезди је требало времена да се опорави после шока на старту, али је убрзо прво преко Катаија, а затим и преко Павићевића после корнера имала две одличне шансе, али се истакао Радуновић. Међутим, своју иницијативу црвено-бели су крунисали са два брза гола. У 12.минуту, Катаи је упослио Орландића, који је рутински довео Звезду у предност, а само четири минута касније, Јовић је на нову асистенцију Катаија дуплирао предност.  Уследио је миран период игре, који је прекинуо Родић одличним ударцем након грешке Анђелковића, али је Рајковић интервенисао. Звезда је одмах одговорила преко Катаија и Лазовића, али без успеха.

У другом полувремену, Звезда је одмах запретила преко Јовића и Лазовића. Јовић је након центаршута Цветковића, на другој стативи био сам али је шутирао преко гола. А Лазовић је покушао искоса са десне стране, али лопта је отишла преко гола. Истакао се Марко Грујић  Након уласка Аврамовског уместо Орландића, просек година Звездиних играча на терену је био 23. У наставку меча је дебитовао је и Мамаду МБођ, а у игру је ушао и Марко Петковић. У другом полувремену није било више узбуђења.

26. коло Јелен Супер лиге

Црвена звезда – Рад 2:0 (2:0)

Стадион: „Рајко Митић“

Без гледалаца

Судија: Срђан Јовановић (Београд)

Стрелци: 1:0 – 12.минут Орландић. 2:0 – 16.минут Јовић

Жути картони: Грујић (Црвена звезда), Мараш, Гњатић, Родић (Рад)

Црвена звезда: Рајковић, Цветковић (85. Петковић), Јовановић (82.МБођ), Павићевић, Анђелковић, Грујић, Ристић, Катаи, Лазовић, Јовић, Орландић (62.Аврамовски). Тренер: Ненад Лалатовић.

Рад: Радуновић, Ђурић Никола, Обрадовић, Михајловић (76.минут Младеновић), Гњатић, Љујић (62.Симић), Ђурић Игор, Мараш, Милошевић, Родић, Веселиновић (62.Јелић).

Тренер Лалатовић је направио две измене у односу на меч у среду у Новом Саду, Катаи и Орландић у тиму, Паркер је на клупи, а Стојановић није у протоколу због жутих картона.

Прво полувреме

1.минут – Рад је имао стопостотну прилику већ у 40. секунди! После сјајне акција саиграча, Борко Веселиновић је погодио пречку испред Рајковића! Срећа по Звезду!

6.минут – Звезда је покушала преко и Ристића, имала корнер, али ништа конкретно.

11. минут – После дуге акције, Катаи је покушао са 20 метара, али се Радуновић истакао. Одмах затим, након корнера, најбоља прилика за Звезду! Павићевић је покушао са петерца, Радуновић парадом спречава сигуран гол.

12. минут – ГОООООООООООЛ! ПЕТАР ОРЛАНДИЋ, 1:0! Звездина иницијатива је уродила полодом. Катаи је примио лопту, сачекао и правовремено упослио Орландића, који је рутински спољном решио ситуацију, за Звездину предност.

16. минут – ГОООООООООООЛ! ЛУКА ЈОВИЋ, 2:0! Није стала Звезда после првог гола. Катаи је новом асистенцијом упослио Јовића, а Лука сигурно у супротни угао савладао Радуновића за 2:0. 

21.минут – Катаи је новим ударцем са 25 метара угрозио Радуновића, који је успео да смири лопту. Катаи је најагилнији у Звездиним редовима.

32.минут – Миран период игре прекинуо је Родић, али је Рајковић феноменално интервенисао. Анђелковић је лоше проценио лет лопте.

39.минут – Нови ударац Катаија! Снажно је шутирао са око 16 метара, лопта је отишла тик поред стативе. Катаи је најзапаженији актер утакмице у првом полувремену.

40.минут – Грујић је одлично упослио Лазовића, Лазовић је прошао по десној страни, али је дефанзивац Рада инетрвенисао испред Луке Јовића.

Крај првог полувремена, Звезда води 2:0 головима Орландића и Јовића, на асистенције Катаија. Рад је запретио већ у првом минуту, али је пречка спасила гол Рајковића. У наставку, Звезда је брзо дошла до иницијативе, голова и резултата.

Друго полувреме

48.минут – Мараш је добио први жути картон на мечу.

50.минут – Одличан продор Јовића, фаулирао га је Гњатић, који је добио и други жути картон. На загревању од самог старта полувремена су Петковић, Аврамовски и МБођ.

55.минут – Грујић је поново послао сјајну дугу лопту на страну, Цветковић је центрирао, а Јовић на другој стативи пребацио гол.

56.минут – Нови феноменалан пас Грујића, нова прилика за Звезду. Лазовић је покушао искоса са десне стране, али лопта иде поред гола. Марко Грујић сјајно дели лопте саиграчима.

60.минут – Јовановић је одлично изнео лопту, повукао на средини терена, послао пас ка Јовићу, али пребрзо и без проблема за Рад.

62.минут – Трострука измена. Данијел Аврамовски је заменио Петра Орландића, стрелца првог гола. У Раду, двострука измена, Јелић и Симић су заменили Веселиновића и Љујића.

Тренутни просек Звездиног тима на терену је 23. Најмлађи тим Звезде у дугом периоду.

Припрема се Мамаду МБођ да уђе у игру и дебитује. У међувремену, Родић је покушао, а тренер Рада Милановић је извршио и трећу измену, Младеновић је заменио Михајловића.

81.минут – Деби Мамаду МБођа. Заменио је Вукашина Јовановића.

85.минут – И Марко Петковић је у игри, уместо Цветковића.

89.минут – Жути картон за Грујића. Чека се крај меча. Звезда рутински приводи меч крају.

Три минута надокнаде.

Победа Црвене звезде 2:0, головима Јовића и Орландића на аситенције Катаија.

 

Повезане вести

Leave a Comment