Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Буцуљевић о финишу сезоне

Максим Буцуљевић, капитен одбојкашког клуба Црвена звезда, у разговору за дневни спортски лист „Спорт“, изнео је очекивања пред предстојећи полуфинални меч плеј-офа против Војводине. Биће времена да се екипа припреми, с обзиром да постоји прилична пауза између четвртфинала и полуфинала плеј-офа, али, наравно, црвено-бели ништа не препуштају случају. Буцуљевић се најпре осврнуо на четвртфиналну серију против Инђије:

„Очекивали смо пролаз у полуфинале. Одиграли смо две неизвесне утакмице у четвртфиналу, надали смо се да ће да буде лакше, али и такви мечеви ће можда још више да нам значе у финишу сезоне. Неке ситуације смо мало теже решавали, али показали смо колико вредимо, поготово после 10:0 за ривала у четвртом сету“, подсетио је Буцуљевић на детаљ са друге утакмице четвртфинала плеј-офа, када су Звезди одузети сви поени приликом резултата 10:8 у корист Инђије, али је наш тим ипак решио овај сет у своју корист. Судија Поповић није тада приметио да је у четвртом сету на терену Благојевић, који није био пријављен у постави, па је при поменутом резултату дошло до одузимања поена.

Црвено-бели се вредно припремају за полуфинале, и желе „освету“ за пораз у полуфиналу Купа:

„Морамо што боље да се припремимо за, по својој прилици, дугу полуфиналну серију са Војводином. Надамо се успешнијем полуфиналу од оног у Купу са истим ривалом. Свесни смо да нам је то била најгора утакмица ове сезоне и не желимо да поновимо то издање. Такође, знамо да су плеј-оф и Куп другачија такмичења и да је у дужим серијама пресудан квалитет.“

Буцуљевић је истакао и да тим не оптерећује чињеница да су браниоци трофеја, и да је свака сезона ново искуство, тј. да је неважно да ли је дочекују као фаворити или не. Наравно, циљеви се знају, капитен истиче да тим има квалитет, што је показао, између осталог, победивши Равену, знају се и домети тима, па ће се видети на крају сезоне ко ће се радовати.

Повезане вести

Leave a Comment