Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Цирбес: Наш циљ се зна

Последњи меч лигашког дела регионалног такмичења кошаркаши Црвене звезде Телеком одиграће у недељу у дворани Пионир у подневном термину. Црвено-бели ће у 26. колу АБА лиге угостити скопски МЗТ и поново ће бити некомплетни јер ће из екипе изостати Бранко Лазић.

Улазнице за овај меч од суботе су у продаји на пословницама Евентима по ценама од 300, 500, 700 и 900 динара, док карте за почасна места тик уз терен коштају 5.000 динара. На дан утакмице, улазнице ће моћи да се купе и на благајни Пионир од 9 сати па све до почетка меча:

Одиграли смо веома добру утакмицу против Барселоне, међутим недостајало нам је и мало среће. Њихов одличан офанзивни скок нас је онемогућио да направимо велико изненађење. Ипак, приказали смо се у веома лепом светлу, а та утакмица и искуство које смо стекли ће нам сигурно много значити у наставку сезоне – освртом на дуел 11. кола Топ 16 фазе Евролиге почиње причу Маик Цирбес и додаје:

Сигурно је да нас је тај дуел са Барселоном у значајној мери физички исцрпео, али већ дуго смо у веома жестоком ритму утакмица. Међутим, наш циљ у мечу са МЗТ-ом се добро зна, а то је победа. Желимо да на тријумфалан начин окончамо овај део такмичења у АБА лиги и приредимо још једну лепу утакмицу нашим навијачима. Чињеница је да за нас овај меч нема такмичарски значај, јер смо одавно обезбедили прво место, али силно желимо да упишемо још један тријумф. Квалитет је на нашој страни, али то морамо да покажемо на терену. МЗТ има неколико веома искусних играча и зато наш приступ мора бити максимално озбиљан од првог до последњег минута. Прилично су нас намучили у првом мечу ове сезоне и то нисмо заборавили – кратко је застао Цирбес и потом се осврнуо на оно што Звезда мора да уради како би остварила жељени циљ:

Морамо да одиграмо веома агресивно и чврсто у одбрани, а у нападу да покажемо одговорност и будемо стрпљиви. Потрудићемо се да наметнемо наш препознатљив ритам, тражићемо лаке поене кроз добру игру у транзицији.

zz11015848_903745069686390_1885464601831837901_n

Цирбес је искористио прилику и да позове навијаче да у што већем броју дођу у Пионир:

Њихова подршка нам је од великог значаја. Са њима је све увек лакше и много лепше. Позивам их да дођу у Пионир, а ми ћемо дати све од себе да их обрадујемо још једном победом – закључио је Цирбес.

Повезане вести

Leave a Comment