Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Лалатовић и Павићевић пред Напредак

Другу утакмицу овог пролећа на стадиону „Рајко Митић“, фудбалери Црвене звезде играће у суботу, 21. марта, против Напретка из Крушевца.

 

Тим поводом на конференцији за новинаре, говорили су тренер Ненад Лалатовић и првотимац Саво Павићевић. Обојица верују у победу, али и позивају на опрез.

– Напредак је јако неугодан противник, и могу слободно рећи да позиција на табели није реална слика њхове снаге и њиховог квалитета. Бил су бољи и против ОФК Београда и против Младости из Лучана, али нису успели да победе. Треба обратити пажњу на Трујића, Ибру, Димитрова, то су све сјајни играчи који имају феноменалне физичке способности. На средини терена играју агресивно. То је тим који свакоме може да направи проблем, али ми играмо на нашој Маракани, и апсолутно верујем у моје играче. Атмосфера је феноменална и добро су тренирали. Даћемо све од себе да против Напретка одиграмо боље него што смо играли претходне утакмице и да забележимо нова три бода – истакао је Лалатовић.

Саво Павићевић је претходне сезоне против Напретка постигао свој првенац за Црвену звезду, која је тим голом изједначила резултат.

– Волео бих да постигнем гол поново, али нисам оптерећен тиме. Нека да гол ко год хоће, имам квалитетне саиграче којима желим да затресу мрежу. Важна су нам три бода. Напредак је добра екипа и заслужују бољи пласман на табели. Они су имали више несреће него среће у утакмицама које су играли, али то је фудбал. Што се нас тиче, ми сутра морамо да будемо прави, морамо ући са 100% у утакмицу и морамо да гинемо како бисмо решили утакмицу у нашу корист. Уз сво дужно поштовање Напретку, моја очекивања су три бода – рекао је Павићевић.

Лалатовић је поновио да Звезда у сваку утакмицу улазити мотивисано, и да резултат из првог овосезонском меча ове две екипе неће додатно мотивисати играче.

– Неки посебан мотив због дешавања у Крушевцу неће постојати. За то су најмање криви играчи Напретка. Нама је мотив свака утакмица, ко год да је противник, максимално мотивисано улазимо у утакмице. Моји играчи ће дати све од себе да победе. По мени, ми смо најбољи тиму Србији и ко год да дође на Маракану, покушаћемо да га победимо. Немам много проблема са саставом. Ристића је нешто мало „пецнуло“ у пределу предње ложе, и нисам хтео ништа да ризикујем па сам му рекао да изађе са тренинга. Он је јуче тренирао и 100% је спреман. Стојановић је један дан прескочио јер је био тежи терен. Једини играч који има повреду пете и не тренира је Мамаду Мбођ, и на њега не могу да рачунам, као ни на Петковића и Луковића. Играћемо против сваког противника нападачки, па тако и сутра. Оно што доноси резултат не треба ни мењати, играћемо офанзивно и покушати да решимо утакмицу што је пре могуће – рекао је Лалатовић.

Повезане вести

Leave a Comment