Moja Crvena Zvezda
АлександарБлоговиВажноНајновије

АБА лига: Подневни термини утакмица резервисани за Звезду и Александра Цветковића

Црвена звезда и МЗТ играће у недељу своју утакмице у 12:00, неуобичајеном термину за кошаркашке мечеве на овим просторима.

Када погледамо уназад, у АБА лиги су у последње четири сезоне (рачунајући и ову, која већ на самом крају регуларног дела, пет) одигране свега две утакмице у том термину.

Занимљиво, обе је одиграла Црвена звезда и у обе је играо Александар Цветковић. У недељу ће поново на терен у подне црвено-бели, а у дресу МЗТ-а – Звездин некадашњи плеј!

У сезони 2010/11. Звезда се борила за опстанак и против Олимпије одиграла можда и најбољу партију у сезони, славила убедљиво и направила том победом велики корак ка позицији испред Задра. На крају је било 92:70, а управо Цветковић, тада осамнаестогодишњак, био је одличан, са 13 поена. Ипак, меч је обележио Рикардо Марш, са 30 поена. За Олимпију су наступали Ожболт, Илијевски, Маркота, Бетанс, Удрих… Меч је одигран 13. марта.

Пре тога, у новембру, Звезда је савладала Цибону и прекинула низ од шест пораза на почетку сезоне, а и тај меч је одигран у подневном термину. И у тој утакмици доминантан је био Рикардо Марш. Он је постигао 25 поена. Цветковић је тада тек био прикључен првом тиму и играо је свега шест минута. За Цибону су наступали Бојан Богдановић, Делаш, Леон Радошевић, Рок Стипчевић…

У недељу нас чека прва утакмица АБА лиге у 12:00, а на терену ће се наћи исти тим и један играч који су одиграли претходне две, пре четири сезоне… Неко ће забележити први пораз. Звезда или Александар Цветковић? Надајмо се, субјективно и навијачки, да ће то бити „Цвеле“.

Повезане вести

Leave a Comment