Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Калинић: Навијачима свака част

Репрезентативац Србије, Никола Калинић, одиграо је још једну врло добру утакмицу. Постигао је 14 поена (тројке 2-2) уз по три скока и асистенције, на крају је са линије слободних бацања ставио тачку на победу Црвене звезде против актуелног шампиона Старог континента.

zz11053138_10152618988505952_4289464179249764896_o

– Осећај је сјајан, али мало су онако помешана осећања пре свега због тога што тек сада схватамо колико смо погрешили са тим поразима. Мислим није сада да се уздижемо, заиста смо са обе ноге на земљи, али тек сад видимо колико су нас ти порази против Жалгириса или Галатасараја скупо коштали, али шта да се ради. Треба икористити Топ 16 до краја, да одиграмо што боље, пре свега за доказивање, да стичемо искуство и да остваримо што више победа, колико можемо, па да остваримо што бољу позицију на табели. Приче о Фајнал-ејту су на неки начин завршене, али леп је осећај када се победи, пре свега због тога – истакао је борбени кошаркаш, а затим прокоментарисао и атмосферу у београдској Арени:

– Није била пуна хала, било је неких 10.000 навијача, али заиста 10.000 који су дошли да гледају, уживају у кошарци, да бодре своју Звезду и заиста им се захваљујем, свака им част. То се и осетило на терену и у целој хали, та енергија и на крају је ово производ свега тога – рекао је Калинић, након чега је упитан да прокоментарише одличан шут за три поена свог тима:

– Вероватно ћемо опет постати шутерска екипа. Црвена звезда је сад постала шутерска екипа, следећу утакмицу када промашимо опет ћемо постати најгора шутерска екипа у историји, али добро, мислим тако је овде и шта сад да радимо навикли смо на то. Пред сваку утакмицу све исто радимо. Са истом мотивацијом и жељом улазимо у сваку утакмицу. То је све спорт. Да се увек побеђује не би било занимљиво, нико не би долазио и нико не би играо – закључио је један од освајача светског сребра са Србијом претходне године.

Повезане вести

Leave a Comment