Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаМлађе категоријеНајновије

Аранитовић и Стојановић: Једва чекамо Мадрид

Јуниори Црвене звезде Телеком на веома доминантан начин освојили су Adidas Next Generation Tournament – Марко Ивковић. Црвено-бели су до петог узастопног трофеја на Евролигином квалификационом турниру за јуниоре дошли без пораза, а у финалу је савладан Партизан Нис резултатом 73:51.

Александар Аранитовић и Војислав Стојановић били су чланови генерације која је прошле сезоне освојила трофеј јуниорске Евролиге у Милану. Црвено-бели су тада били најмлађа екипа, а сада са годину дана искуства више Стојановић и Аранитовић представљају окосницу Звездиних јуниора.

Аранитовић је био видно задовољан након још једног трофеја:

– Припремили смо се за овај турнир знајући какве нас екипе чекају. Велико појачање пред турнир је било што су се Симанић и Стојановић који играју за ФМП придружли екипи. Успели смо да се уклопимо, а сада нестрпљиво чекамо Мадрид и спремамо се за „Фајнал ејт“ – рекао је Александар Аранитовић који је потом додао:

– Турнир је на највишем могућем нивоу и овде се окупљају најбољи млади играчи Европе. Имамо тежак задатак да у Мадриду одбранимо титулу, али ћемо се добро припремити се за то – рекао је Аранитовић.

Војислав Стојановић је прошле сезоне био МВП Евролигиног квалификационог турнира у Београду, као и „Фајнал ејта“ у Милану. Сјајни бек црвено-белих јуниора увек скромно истиче да му индивидуална признања нису приоритет па је тако и прокоментарисао што је и ове сезоне проглашен за најкориснијег играча београдског квалификационог турнира:

– Значе ми лична признања, али важни су трофеји за Црвену звезду – кратко је рекао Стојановић, а потом додао:

– Финални меч смо играли против највећег ривала Партизана. Добро смо запамтили прошлогодишњи пораз од њих у финалу првенства Србије и овај тријумф у финалу је био добар начин да узвратимо за тај пораз. Кључ победе у финалном мечу била је контрола скока и наша одлична одбрана из које је дошло пуно поена из транзиције – истакао је Стојановић и онда додао:

– Идемо у Мадрид да пробамо да одбранимо трофеј. Звезда је велики клуб и имамо обавезу да увек идемо на трофеје. Искуство из прошле године је веома важно јер имамо више самопоуздања у односу на остале ривале који ће се по први пут наћи у тој сиутацији – закључио је Војислав Стојановић.

Повезане вести

1 comment

pera мар 3, 2015 at 17:03

Zvezda mora da smisli pravi recept kako će ove fenomenalne momke da prevede u prvi tim i dobije od njih igrače za velika dela.

Reply

Leave a Comment