Moja Crvena Zvezda
Архива

Saragosa nudi Pintera, Kontinija i Jarošika

Jiri Jarošik

Kako piše današnji  „Žurnal“, sportski menadžment španske Saragose nedavno je ponudio Crvenoj zvezdi tri svoja igrača – Jirija Jarošika, Matea Kontinija i Adama Pintera. Saragosa se bori za opstanak, koji će teško biti i izboren, te se u klubu žele rešiti svoh onih sa velikim ugovorima koji ne bi sledeće godine igrali Segundu. Iz istih razloga španski klub je već napustio Džermejn Penant.

Na Marakani su bili zainteresovani najviše za Jarošika, koji igra na mestu zadnjeg veznog, međutim za sada se ne zna koliko daleko je priča otišla, i kakav će biti epilog. Međutim, u slučaju dolazaka Božića i Salate, koje je Ivan Adžić najavio kao „gotovu stvar“, sigurno je da od transfera ovih igrača neće biti ništa.

Jarošik ima 33 godine, i ugovor koji ističe ovog leta. Član je reprezentacije Češke, a u karijeri je pored matične praške Sparte, nastupao i za Slovan, CSKA, Čelsi, Birmingem, Krila Sovjetov i Saragosu, čiji je član postao ovog leta (17 utakmica, 2 gola).

Adam Pinter (190cm, 22 godine) je pre dolaska u Saragosu igrao je za madjarski MTK. Igra na mestu štopera, a nastupao je za sve madjarske nacionalne selekcije. Njegov menadžer je Vladan Filipović, koji je ujedno menadžer i mnogim drugim mađarskim, ali i srpskim fudbalerima.

Dolazak Italijana Kontinija (takođe štoper, 184 santimetra visine) deluje najmanje realan. On ima 30 godina, a njegova vrednost je nekoliko miliona evra. Problem je zasigurno i „paprena“ plata nekadašnjeg igrača Livorna, Parme, Napolija… On je, kao i Jarošik i Pinter, takođe prethodnog leta stigao u Saragosu.

Повезане вести