Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуКошаркаНајновије

„Pick N’ Talk“ – Игор Ракочевић

Није чест случај да три генерације једне породице буду уско везане за Црвену звезду. Горан Ракочевић је отворио ’’сезону Ракочевић’’ у црвено-белом дресу, био је сасвим атипичан играч за своје време, а о томе сведоче понајвише приче његових савременика па и самог његовог сина Игора који је говорио у деветој епизоди званичног подкаста КК Црвена звезда. Горан Ракочевић је истинска легенда клуба са Малог Калемегдана, иако се повукао са само 29 година из света кошарке.

Деловало је да је та прича остала недовршена, а тако је бар у подсвести размишљао и Игор који је у три мандата облачио дрес Црвене звезде у којој је и завршио своју пребогату каријеру. Са репрезентацијом се пео на кров Европе и Света, са Црвеном звездом и Тау Керамиком (данас Басконијом) освајао националне титуле и купове. Једини је играч који је чак три пута освојио награду ’’Алфонсо Форд’’ за најбољег стрелца Евролиге и сигурно најпрепознатљивија ’’осмица’’ у историји Црвене звезде.

Прича Ракочевића у Црвеној звезди није завршена иако је Игор своју каријеру окончао у црвено-белом дресу. Његов син Иван Ракочевић прави своје прве кошаркашке кораке баш у клубу који је дубоко увучен у породично наслеђе. Ако Ивана не препознате на први поглед, за шта су искрено мале шансе, препознаћете га на линији пенала јер налик оцу већ сада своја слободна бацања извлачи из џепа.

Зашто је Милено Топић и даље најбоља четворка са којом је у животу играо, шампионској титули 1998.године, како је видео три епизоде које је имао као играч црвено-белих у коју се враћао у различитим околностима, како је учио и одрастао као играч, зашто је финале купа Радивоја Кораћа у Новом Саду по много чему историјско, о породичном наслеђу, рутини извођење пенала, страстима ван паркета и феноменалним анегдотама са бившим саиграчем и другом Миланом Дозетом, уз свесрдну помоћ другог домаћина подкаста ’’Pick N’ Talk’’ Ивана Минића, слушајте у деветој епизоди подкаста. Сигурни смо, уживаћете:

Повезане вести

Leave a Comment