Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАнализеВажноДомаћи шампионатМоја Црвена звездаНајновијеФудбал

Оцене форумаша (Рад-Звезда): Дарк22 – у имену и опис игре, и резултат

РАД – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2:2

Оцене играча

Црвено-бели су јучерашњим ремијем на Бањици прекинули низ од чак 22 победе, чиме су фудбалској јавности показали да ипак јесте дошло до благог опуштања након освојене титуле. Пад форме из претходне две утакмице не охрабрује милионску армију навијача, пред још један од кључних мечева сезоне (финале купа). Иако се може рећи да смо одиграли одлично прво полувреме, друго, свакако није заслужило прелазну оцену, са чиме се сложио и наш Дарк22, дугогодишњи форумаш и привремени администратор МЦЗ форума. Његову детаљнију анализу појединаца, можете управо овде и прочитати:

После оверене титуле у овом колу смо гостовали екипи Рада, без Катаија, Канге, Бена, Родића, са Фалћинелијем и Саногом на клупи.Тим Грађевинара се грчевито бори за опстанак и сваки бод. На крају су заслужено и узели тај бод, а замало и сва три јер су имали изгледну контру у 93. минуту меча. Прво полувреме је протекло у тоталној доминацији нашег тима, са сијасет шанси и одличним Кахриманом који је бранио све што је могао и тиме излуђивао Павкова. Друго полувреме је наш тим остао у свлачионици (ментално). Чини се да је већ последњих пар утакмица тако, па чак је и са Војводином виђена слична слика иако смо тада потврдјивали шампионску круну. Искрено се надам да ћемо бити психофизички спремни за финале купа, уписати дуплу круну и да су ова слаба издања од дербија више пад неке мотивације него пад форме целе екипе. Треба узети у обзир да је ово истумбана екипа са много играча који нису део првих 11. Па да кренемо од почетка:

Борјан 6 – Капитен зна боље од овога. Иако је први гол био шут са неких 8-9 метара реакција није била баш оно што смо навикли од њега. Одбранио пар шутева. Код другог гола није могао ништа.

Гајић 6,5 – више због добре офанзиве него дефанзиве

Панков 6,5 – пар добрих интервенција, пар лоших додавања, бар преузимао одговорност и покретао нападе

Дегенек 6 – био је некако невидљив, имао је пар добрих интервенција, али углавном покретање напада препустио Борјану и Панкову и додавао на страну или уназад.

Гобељић без оцене иако је одиграо целу утакмицу, . Некада је Гобеља доносио бар вољу, жељу, борбеност а сада више ни то. У првом слабо, а у другом ништа. Мислио сам да је измењен док коментатор негде у 80 и неком није споменуо његово презиме.

Петровић 6 – сем пар пасова није оставио неки посебан печат

Николић 7,5 – Играо је Веља добро ову утакмицу, делио лопте, трчао, борио се враћао и помагао одбрани

Фалко 8,5 – Јако добра утакмица уз гол, мноштво дриблинга, откривања, лепих пасова и брзих додавања где се видело да појединим нашим играчима изгледа као друга димензија. Овај пут играч утакмице јер нас све радује његово буђење, а од Мирка смо навикли ове сезоне врхунски фудбал. Једно ситно запажање: чини се да му десна нога користи само да се ослони. Зна да подели пас десном али дрибла и води лопту скоро само левом.

Мирко Иванић 8,5 – за мене најбољи играч без премца ове сезоне. И у овој утакмици уз Фалка најбољи

Гаврић 5 – слабо или ништа посебно

Павков 8 – одличан у првом, одсечен у другом. Слабије од Фалка за пола бода само због оне једне шансе где је са петерца шутирао поред гола. Видели смо сви колико му је лакнуло када га је дао, али данас је Кахриман баш блистао тако да се Павкињу нема пуно шта замерити

Саного 8 – (слављеник па мали поклончић јер је био кратко на терену) он нас је консолидовао добио све дуеле. Какав Пирловски пас за Бакајока

Срнић 7 – креирао игру иако сви знамо да му то није јача страна. Очекивао сам да ће отићи на крило а Фалко у средину. Ипак пар лепих додавања и проигравања, беспоштедна борба

Бакајоко 5 – брзина је ту, одсуство осталог

Фалћинели 6 – и то само зато што се бори за сваку лопту, морао је много боље да искористи шансе

Крстовић 6 – имао два добра продора, борио се, изнудио и онај слободан ударац у финишу, али видно је да он мора да стиче рутину и једна година каљења у неком суперлигашу би му добро дошла. Похвално је да гризе кад год добије шансу

Наш портал се од срца захваљује Дарку22 на издвојеном времену и дељењу својих запажања са навијачима Црвене звезде. Према некима је био строг, према некима дарежљивији, али неретко није лако оцењивати након резултатског неуспеха. Уколико и Ви желите да се опробате у истој улози, приступите нашем форуму.

Повезане вести

Leave a Comment